Ruud Schobbers

HVCH - Orion, weinig kansen, geen punten

HEESCH - De mannen van HVCH 2 gaven deze zondag het goede voorbeeld: zij scoorden maar liefst 7 keer tegen het hoog geklasseerde Susteren. Een welkome 7-0 overwinning. De HVCH vrouwen gingen op bezoek bij de ongeslagen koploper Udi’19. Daar lukte het helaas niet om te scoren, maar wel om een punt mee terug naar Heesch te nemen. 0-0, misschien gehoopt op meer, maar met een punt kon iedereen toch wel leven. De HVCH vrouwen blijven keurig derde in de Eerste klasse.

De mannen van HVCH 1 traden aan tegen het Nijmeegse Orion. Een goede tegenstander die vorig jaar de promotie naar de derde divisie net misliep in de play-offs, na penalty’s tegen Udi’19. De nu voor HVCH spelende Raoul Oomen velde toen het vonnis voor Orion.

HVCH trainer Marc van Ven zag de ziekenboeg leeglopen en had weer wat te kiezen. Raoul Oomen keerde na een knieblessure terug in de basis, maar kon Orion helaas niet opnieuw pijn doen. Het was sowieso een wedstrijd zonder veel kansen. In de eerste helft was Orion sterker en scoorde het ook: Sid Hermens prikte een afvallende bal vlak voor rust binnen.

In de tweede helft bracht HVCH meer energie en ging het meer aandringen. Naarmate de tijd vorderde werd het steeds aanvallender en opportunistischer, maar echt grote kansen kwamen er niet. Pas tijdens het ultieme slotoffensief had doorgeschoven centrumverdediger Willem Roefs de opgelegde kans op de gelijkmaker, maar helaas. Op de lijn werd er gered en zo trok Orion de 0-1 overwinning over de streep. Hiermee is Orion de nieuwe koploper in de 4e divisie en zakt HVCH naar de zesde plek. Nog steeds prima, en wellicht beter aansluitend bij de verwachtingen voor het seizoen. Om echt in de top mee te doen moet het spel aan de bal beter worden en zal er aanvallend meer gecreëerd moeten worden. Zonder kansen immers geen doelpunten, en zonder doelpunten geen overwinning.

Volgende week een volgende lastige pot: uit in Zuid-Limburg tegen Meersen, dat ook twee keer op rij verloor en de koppositie inleverde. Een mooie uitdaging voor HVCH, want zonder (doel)punten duurt zo’n terugreis lang…

Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze