Opmerkelijke bekerloting voor heren Dynamico

Dynamico leeft weer

Sport

ARNHEM/HEESCH - Tot de stand 5-6 ging de partij gelijk op. Chiel van Iperen gaf toen met drie goals al een voorproefje wat er komen ging. En ook bij het eerste sprongetje (van 5-6 naar 6-10), trof hij drie keer doel. Nog voor rust had hij zijn totaal al naar elf (!) gebracht met een ruststand van 14-19 tot gevolg. Dynamico zag in de eerste helft Jesper van Kessel voor het eerst dit seizoen doel treffen. Hij begon het seizoen bij heren 2, maar steekt zijn neus weer aan het venster bij heren 1.

In de tweede helft was de rol van Chiel (logisch) iets minder groot. Frennie Bens (vier keer raak) en Erik Loeffen (vijf doelpunten) zorgden ervoor dat de doelpuntenmachine gewoon bleef draaien. De marge bleef intact, werd groter (7 bij 26-33) én slonk. Op dat moment loste keeper Lennart de Bever zijn collega Paul van Iperen (tien reddingen) af. En hij was direct belangrijk. Twee strafworpen, een bal op de cirkel en een break maakte hij allemaal onschadelijk, waardoor de spanning niet nog verder toenam en de ploegen uitkwamen bij een eindstand van 34-37.

Naar de wedstrijd: tot 5-6 ging de partij gelijk op. Chiel van Iperen gaf toen met drie goals al een voorproefje wat er komen ging. En ook bij het eerste sprongetje – van 5-6 naar 6-10 – trof hij drie keer doel. Nog voor rust had hij zijn totaal al naar elf (!) gebracht met een ruststand van 14-19 tot gevolg. Dynamico zag in de eerste helft Jesper van Kessel voor het eerst dit seizoen doel treffen. Hij begon het seizoen bij heren 2, maar steekt zijn neus weer aan het venster bij heren 1.

In de tweede helft was de rol van Chiel (logisch) iets minder groot. Frennie Bens (4x raak) en Erik Loeffen (5 doelpunten) zorgden ervoor dat de doelpuntenmachine gewoon bleef draaien. De marge bleef intact, werd groter (7 bij 26-33) én slonk. Op dat moment loste keeper Lennart de Bever zijn collega Paul van Iperen (tien reddingen) af. En hij was direct belangrijk. Twee strafworpen, een bal op de cirkel en een break maakte hij allemaal onschadelijk, waardoor de spanning niet nog verder toenam en de ploegen uitkwamen bij een eindstand van 34-37.

DFS Arnhem – Dynamico 34-37 (14-19). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 14, Erik Loeffen 5, Frennie Bens 4, Thomas van Kessel 4, Harm van Iperen 3, Merijn van Loon 3, Bart Hanenberg 1, Jesper van Kessel 1, Firouz Hosseini 1, Gjorge Bancaliski 1.