Teun Bevers

Doelman Pluk voorkomt nederlaag

BEEK EN DONK/NISTELRODE - Een zwaar gehandicapt maar vooral strijdend Prinses Irene, speelde in Beek en Donk tegen Sparta ‘25 met 0 - 0 gelijk.

Een heel belangrijke rol was in deze wedstrijd weggelegd voor doelman Matthijs Pluk. De doelman had vier cruciale reddingen en zorgde zo mede voor een zwaarbevochten 0-0. Vooral tussen de 20ste en 30ste minuut  van de wedstrijd had Sparta een aantal geweldige kansen, maar steeds zat er een been tussen of Pluk bracht redding.

In de tweede helft was er wat meer gelijkwaardigheid, maar opnieuw moest Pluk twee geweldige reddingen verrichten. In de laatste tien minuten was het overleven, oftewel pompen of verzuipen. Uiteindelijk voelde het gelijkspel voor de toeschouwers vanuit Nistelrode toch als een (kleine) overwinning!

Eerste belangrijke redding
Bij Prinses Irene ontbraken door blessures drie spelers uit de as van het elftal. Dat waren de al langer geblesseerde Tom Berendsen, maar ook aanvalsleider Aron van der Rijt en centrale verdediger Koen Pittens stonden geblesseerd langs het veld. Met een heerlijk, maar wel hinderlijk laag zonnetje was het goed toeven voor de goed opgekomen toeschouwers. Prinses Irene begon wat overtuigender aan de wedstrijd dan Sparta. Toch was het eerste gevaar van de kant van de Beek en Donkers. Spits Schoones kreeg de bal uit de kluts wat gelukkig mee, maar wist Pluk niet te verschalken. Prinses Irene stelde daar weinig te tegenover, al hadden twee uitbraken via Tim van den Brand en Jerin van der Rakt een beter lot verdiend. In de 23e minuut was er de eerste belangrijke redding van Pluk. Een aanvaller dook alleen voor hem op, maar hij redde met de voet, Tim van der Heijden voorkwam met een sluiting dat er uit de rebound gescoord kon worden. Daarna leek het even prijsschieten, maar steeds zat er een been tussen en Pluk had een weergaloze redding op een schot in de kruising. Een mooie een-twee tussen Guus Reijnders en Tim van der Heijden zag laatstgenoemde op de doelman stranden. Sparta speelde vooral op de omschakeling en had een erg goede wisselpass waardoor ze steeds dreigend werden, vooral over hun linkerkant. Met 0-0 zochten de ploegen de thee op, waarmee Prinses Irene het meest tevreden was.

Overleven
In de tweede helft begon Prinses Irene het beste met een gevaarlijk schot van Jerin van der Rakt dat door de keeper van Sparta onschadelijk werd gemaakt. Even later kwam Pluk misschien wat onnodig ver uit zijn doel, uit een moeilijke hoek kon Schoones niet scoren. Na een goed uur spelen was het opnieuw de doelman die een doelpunt wist te voorkomen door onverschrokken voor de voeten van de doorgebroken spits Schoones te duiken. Zo ongeveer in de tegenaanval had Prinses Irene op 0-1 moeten komen. Tim van der Heijden had een mooie actie op de linkervleugel, zijn voorzet bereikte de volledig vrijstaande Martijn van den Akker die op een paar meter van de doellijn de bal naar de grond kopte, echter ook recht op doelman Bram Werdens. Een paar minuten later was er een misverstand in de achterhoede en kopte Thijs van Doorn via de buitenkant van de paal de bal corner. Matige coaching van elkaar speelde daarbij een rol. Tim van der Heijden had even later weer een mooie actie op de achterlijn, maar zijn voorzet kon net niet met de punt van de schoen worden binnengewerkt door Reijnders.In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gooide Sparta ‘25 alle remmen los, en pompte elke bal in het zestienmetergebied. Even later een kopduel in “de 16” waarbij de bal van richting wordt veranderd door een Prinses Irene speler. De bal lijkt in de kruising te verdwijnen. Hoe hij het deed weten we niet, maar Pluk tikte de inzet op werkelijk fantastische wijze over de lat. Het was hopen op het eindsignaal voor de met heel veel inzet spelende Van Tilburg Mode & Sport boys. Dat signaal bleef lang uit van de goed fluitende Peter Teunisz. De opluchting was groot en er ging zelfs een klein gejuich op bij sommige Prinses Irene supporters.