Afbeelding

Sterk optreden kopman Van Erp

Sport

UDEN/HEESWIJK-DINTHER - In de wedstrijd tegen Oosterhout was Jean van Erp, door afwezigheid van de vaste kopman, aangewezen om het SIS team aan te voeren. Hij verzaakte niet, nam het team op sleeptouw en scoorde zelf 1.9 gemiddeld over zijn wedstrijd.

Tegenstander van Van Erp was Erwin Kivits, tot vorig jaar nog op de reservelijst bij SIS. Echter van reservespeler naar kopman in een volwaardig eredivisieteam was voor Kivits een brug te ver. Na zeven beurten vond Van Erp het welletjes met de aspiraties van Kivits en deze ging dan ook kansloos ten onder 40-24 in 21 beurten.

Het hoogste daggemiddelde was voor Raymund Swertz, die het opnam tegen Frits Broeders. Swertz won met 40-16 in 18 beurten. Een gemiddelde van 2.2. Raimond Burgman tegen Harrie van de Ven; hier stond zo’n 100 jaar biljartervaring tegenover elkaar. Met een sterk eindschot (14 in 7 beurten) haalde Burgman de vereiste 40 caramboles. In de nabeurt mist Van de Ven en bleef steken op 38.

Martien van der Spoel keek in de pauze tegen een behoorlijke achterstand aan, 13-22. Na een peptalk van de coach in die pauze ging het weer lopen en produceerde Martien 25 caramboles in acht beurten. Het gat was definitief geslagen en hij won met 40-27 in 27 beurten.

Een verdiende 8-0 kon worden bijgeschreven.

Zondag 9 oktober staat de uitwedstrijd tegen Dekker keukens in Sprundel op het programma, de huidige nummer twee van de competitie.