Teun Bevers

Driepunter Prinses Irene

SINT-OEDENRODE/NISTELRODE - Het collectief van het hardwerkende Prinses Irene won in Sint-Oedenrode met 1-2, van het afgelopen seizoen uit de Eerste klasse gedegradeerde Rhode.

Op die uitslag viel niets af te dingen want Prinses Irene gaf achterin amper iets weg. In de eerste helft kwamen de mannen van ‘Van Tilburg Mode & Sport’ in de 35ste minuut op 0-1 via de onvermoeibare aanvoerder Tim van den Brand. Amper drie minuten later stond het weer gelijk via Ivo Branten. In de tweede helft liep Prinses Irene uit  naar een voorsprong door een rake kopbal van de ingevallen Jeroen IJff in de 75ste minuut. Guus Reijnders strooide nog wat meer zout in de ‘Rooise’ wonden door in de slotseconden beheerst de 1-3 binnen te schieten. Een compliment dient gemaakt te worden aan de jonge scheidsrechter Tom Hamelaars. Hij floot foutloos, blies niet voor elke akkefietje en straalde rust en gezag uit.

Een mooie overwinning die vooral gezien moet worden als een echte teamprestatie. Hard werken en als er wat mis gaat elkaars fouten wegpoetsen. Dat leverde de tweede overwinning op van het nog prille seizoen.

Mooie individuele actie
Bij Prinses Irene stond Koen Pittens weer in de basisopstelling, nadat hij vorige week vanwege werk ontbrak. Martijn v.d. Akker moest toekijken vanwege een blessure. Het was voorzichtigheid troef het eerste half uur en het spel speelde zich steeds buiten de zestienmetergebieden af. Pas na 35 minuten kwam er echt gevaar en het was ook meteen raak. Guus Reijnders had een mooie individuele actie. Hij speelde twee tegenstanders uit en legde de bal op maat terug op de aanstormende Tim van den Brand die doelman Paul van Heesch kansloos liet. Totaal onnodig stond het even later al weer gelijk. Bij een corner voor Rhode stonden bij de 2e paal drie spelers met een rood shirt vrij. De kopbal werd nog gekeerd door doelman Pluk. Maar hij kon de bal van zo dichtbij niet vasthouden. Ivo Branten had een makkie en schoot de gelijkmaker binnen.

Rhode onmachtig
Coach Meulendijk bracht vanuit tactisch oogpunt middenvelder Jeroen IJff na de thee, dat ging ten koste van rechtsback Thijs van Doorn. Via Reijnders, Van der Rijt en Van de Rakt kreeg Prinses Irene mogelijkheden op meer, maar gescoord werd er niet. Rhode was onmachtig mede door het sterke ingrijpen van de Nistelrodese verdedigers. Beide ploegen zetten snel druk, waardoor er nogal wat verkeerde passes waren. Toch ging Prinses Irene hier het beste mee om en was het de bovenliggende partij. Nadat Reijnders op de achterlijn werd gevloerd, was het Jeroen IJff die knap binnenkopte uit de evenzo goede vrije trap van Van der Heijden. Rhode probeerde het wel, maar kwam amper in de buurt van doelman Pluk die, als hij in actie moest komen, dat met rust en overtuiging deed. In de slotminuten nam Rhode veel risico’s. Tim van der Heijden stuurde met een kopbal Guus Reijnders diep, de jongeling liet Van Heesch kansloos en maakte zo aan alle onzekerheid een einde.

Een mooie overwinning, die vooral gezien moet worden als een echte teamprestatie. Hard werken en als er wat mis gaat elkaars fouten wegpoetsen. Dat leverde de tweede overwinning op van het nog prille seizoen.

Vitaliteit 1 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Welzijn & Maatschappij 20 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Sport 21 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode