Clemens van Santvoort

Verlies voor korfbalsters

NISTELRODE - Zondag 2 oktober speelden de dames de vierde competitiewedstrijd tegen ODIO uit Millingen aan de Rijn.

De wedstrijd had een moeizame start voor beiden partijen. Hierdoor viel het eerste doelpunt pas in de 11de minuut van de wedstrijd. De score werd geopend door middel van een korte kans van Odio. Enkele minuten later scoorde ODIO nog tweemaal, stand 0-3. De meiden van Prinses Irene zochten goed naar kansen, maar de bal wist het mandje nog niet te vinden. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak, Florance Waals wist te scoren voor Prinses Irene. Zij deed dit door een goed uitgespeelde aanval af te maken met een korte kans. De meiden gingen rusten met een 1-3 tussenstand.

In de rust werd besproken dat er meer afgewisseld moest worden en dat er goede kansen moesten worden uitgezocht. Na de rust wist Kim van Schijndel het mandje te vinden met een korte kans. Vlak hierna scoorde ODIO uit een doorloopbal en een afstandsschot. Opnieuw was het Florance die iets terug wist te doen. Door te scoren met een mooi afstandsschot maakte ze de 3-5. ODIO wist hierna weer twee afstandsschotten binnen te gooien. Florance wist haar derde doelpunt te scoren uit een afstandsschot. Snel daarna was het weer Odio dat het mandje vond.

In het laatste deel van de wedstrijd hadden de meiden van Prinses Irene veel mooie kansen maar ze hadden, zoals in de gehele wedstrijd, moeite met scoren. Door rustig door te zoeken naar de kansen scoorde Laura van de Ven een korte kans. Door niet op te geven legde Lisan Mikkers een mooi afstandsschot binnen (6-8).

Net voor het eindsignaal zette ODIO nog een keer aan en scoorde nog een doelpunt. De wedstrijd werd daardoor verloren met 6-9.