Ruud Schobbers

HVCH onderuit

HEESCH - Het was een zonnige herfstmiddag, zondag 2 oktober. De kantine was ouderwets gevuld in Heesch. Zowel de HVCH-mannen als -vrouwen verloren afgetekend maar dat mocht de sociale pret niet drukken.

De HVCH-vrouwen gingen met vertrouwen naar Nijmegen, maar werden vanaf het begin onder druk gezet. Bij rust was het nog maar 1-0, maar na de pauze liep Orion snel uit naar een afgetekende 4-0 overwinning. Komend weekend gaan de HVCH vrouwen weer vol goed moed naar Nuenen voor de volgende competitiewedstrijd.

De mannen van HVCH begonnen de wedstrijd tegen Longa ’30 nog wel aardig. Zonder de geschorste Raoul Oomen waren er kansjes over en weer. Toen na 20 minuten spelbepaler Joey Vissers uitviel met een hamstringblessure werd het lastiger. Invaller Jasper Neelen speelde een prima pot, maar over de hele wedstrijd was Longa toch duidelijk een maatje te groot. Door fouten in de verdediging werden voor rust twee doelpunten weggegeven. Een minuut na rust werd het al 0-3 uit een corner via een volkomen vrijstaande Thom Berendsen en was de wedstrijd gespeeld.

HVCH kon onvoldoende onder de druk van de Achterhoekers uit spelen en zelf amper kansen creëren. Duels gingen te gemakkelijk verloren en het team stond onvoldoende compact. Al met al was er wel teleurstelling maar zeker berusting bij deze nederlaag. HVCH staat na een fantastische start (die twaalf punten neemt niemand af) weer met beide benen op de grond. Het niveau in de vierde Divisie is toch echt ‘next level’. Trainer Marc van de Ven kan deze week weer gaan puzzelen aangezien ook Sjoerd Schobbers halverwege geblesseerd uitviel. Zondag 9 oktober speelt HVCH uit tegen Julians ‘31 in Malden.