Afbeelding

Nieuwkomers drukken stempel op winnende start dames

Sport

HEESCH/OSS – De dames van Dynamico hebben hun start niet gemist. De eerste wedstrijd van het seizoen 2022/2023, een thuisduel met Tremeg, werd overtuigend gewonnen: 26-17 (14-9). Twaalf van de treffers kwamen van de hand van nieuwkomers.

Aemy Sevinga was ooit onder haar meisjesnaam Visser een toptalent bij Olympia’89, maar maakte furore in de eredivisie bij onder meer AAC en Fortissimo. Ze was direct goed voor acht treffers. Drie goals werden gemaakt door Babet Verstegen, overgekomen van dames 2. Tot slot maakte ook Jessie van Lieshout (ooit DSS Heemskerk), vorig seizoen halverwege ingestroomd bij dames 2 en nu dus één team hoger, haar eerste doelpunt. Dat was een break en het tilde de stand naar 25-16.

Het was het slotstuk van een tweede helft die nooit meer spannend werd, de eerste helft was dat wel. Bij 9-8 werd een beslissend gaatje gemaakt met een run van 5-1. In die eerste helft werd cirkelloopster Sanne Turlings een paar keer mooi vrijgespeeld, met twee goals tot gevolg. Britta Schoones had het net voor en net na rust op haar heupen, waardoor de cruciale periode voor de zege ook voor een groot gedeelte haar verdienste was.

Op het einde maakte Eva Langens nog een hattrick. Verder nog vermeldenswaardig is het halve dozijn treffers van Sabine Hommersom en het debuut van A-junior Gaby van de Meulenreek.