Afbeelding

HVCH vrouwen beginnen voortvarend met 4-0 zege

Sport

HEESCH - De vrouwen van HVCH 1 begonnen zondag 25 september aan de competitie tegen het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Amsterdamse Buitenveldert.

Na de (wisselvallige) bekerwedstrijden en de wedstrijd tegen oud-Oranje, was het nu tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Heerlijk voetbalweer met een zonnetje en de dames hadden er zin in!
Het werd een mooie en verdiende 4-0 overwinning voor de Heesche vrouwen, waarbij de meeste doelpunten pas ver in de tweede helft vielen.

De bekerwedstrijden verliepen met wisselend succes. De dames moesten nog duidelijk wennen aan de spelvisie en speelstijl van de nieuwe coach Tom Vrenken. Deze zondag liep het echter vanaf het begin naar wens: goed en verzorgd voetbal met druk naar voren waar mogelijk. De eerste helft was al duidelijk voor HVCH. Ondanks enkele mooie aanvallen en joekels van kansen was het bij rust pas 1-0 door een mooi schot van Noor van den Hurk.

In de tweede was HVCH echt bovenliggend. Volop kansen en corners, maar het duurde toch een tijd voor de zege echt zeker gesteld was. Via Lieke van Nistelrooij en Els Kolff werd gescoord, waarna invalster Daantje van Wortdragen de 4-0 eindstand liet aantekenen.

Een heerlijk begin van de competitie voor de HVCH vrouwen. Vier keer scoren en niks weggeven, dat smaakt naar meer. Volgend weekend spelen de HVCH vrouwen in Nijmegen tegen Orion.