Afbeelding
Ruud Schobbers

Eerste nederlaag HVCH, toch nog (mede) aan kop

Sport

WIJCHEN/HEESCH - Koploper HVCH ging op bezoek bij achtervolger AWC in Wijchen. Het ervaren en goed ingespeelde AWC bezorgde promovendus HVCH de kleinst mogelijke nederlaag, waarmee beide teams op twaalf uit vijf komen. Daarmee zijn ze samen met Meersen gedeeld koploper in de vierde Divisie.

HVCH begon in dezelfde opstelling als vorige week, met Michel van de Akker in de spits. De Heeschenaren hadden het moeilijk in de eerste helft; er werd onrustig en soms slordig gespeeld, waarbij de aanval niet echt in stelling kon komen. Ook AWC creëerde niet veel, maar was in de 34ste minuut wel effectief. De snelle rechtsvoor kwam goed door en liet Fren Stevens vanaf de rand van de zestien strak inschieten. Het bleef 1-0 tot de rust, verdiend. HVCH raakte nog wel de paal, maar kwam niet verder dan dat.

Na rust ging HVCH offensiever spelen door Roy Vissers door te schuiven. Er kwam een mogelijkheid voor Raoul Oomen, maar in zijn ijver ging hij te hard door op AWC keeper Jansen. Scheidsrechter Broekhuizen twijfelde niet en trok direct rood wegens ‘ernstig gemeen spel’. Zwaar gestraft, maar HVCH stond wel met tien man vanaf minuut 70.

Het rare is dat vanaf dat moment HVCH in ondertal het beste van het spel had. Er volgde nog een mooie kans voor Sjoerd Schobbers op de gelijkmaker, maar het zat er niet meer in. AWC was blij met de 1-0 en de drie punten, maar HVCH kon met opgeheven hoofd van het veld. Er is gestreden, maar wel de eerste nederlaag geleden.

HVCH, AWC en Meersen gaan nu samen aan kop. Volgende week speelt HVCH thuis tegen Longa 30 uit Lichtenvoorde.

Meer foto’s...klik hier

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 Stichting Buurtvoedselbos Bernheze