Afbeelding

Avesteyn kent een foutloze competitiestart

Sport

EINDHOVEN/HEESWIJK-DINTHER - Stand-in trainer Thomas Habraken laat Avesteyn voetballen met in de hoofdrol Joeri Dielissen. Hij beloonde zijn prima wedstrijd met maar liefst vier doelpunten. 

Het spelbeeld was al snel bekend. Woenselse Boys zakten in tot de eigen cirkel en liet Avesteyn voetballen. Gokkend op de counter hoopte zij Avesteyn te verrassen, maar hier maakte Avesteyn al snel korte metten mee. In de 12de minuut kreeg Joeri een voorzet van Joost van Vugt die hij beheerst aannam en achter de keeper werkte. Avesteyn had twee minuten nodig om de voorsprong uit te breiden. Een mooie aanval kwam via een steekbal van Rens van Vugt bij Pim van de Boom terecht. Hij legde de bal vervolgens panklaar voor Joeri die zijn tweede maakte. Op slag van rust kwam een voorzet van Tim de Mol via het been van Rens voor de voeten van Joeri en zijn hattrick was een feit.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld, maar wel minder energie. Avesteyn kwam niet in de problemen en wist toch nog eens te scoren in de 87ste minuut. Via verschillende benen kwam de bal wederom bij Joeri en hij schoot de bal beheerst in de hoek. Avesteyn neemt de punten mee naar Dinther.