Keeper Paul van Iperen en linkerhoek Thomas van Kessel
Keeper Paul van Iperen en linkerhoek Thomas van Kessel Rachelle fotografie

Dynamico heren1 beleeft een ongewenst déjà vu

Sport

OSS – Het seizoen 2022/2023 van de handballers van Dynamico lijkt verdacht veel op dat van een jaargang eerder; net zoals in 2021/2022 ging ook de tweede wedstrijd ruim verloren. Thuis tegen Feyenoord werd het, zonder de twee topscorers van vorig seizoen, 19-29 na een ruststand van 8-16.

Al vanaf de start zette Feyenoord (1-6 na zes minuten) de toon. Daarna werd het nooit meer echt spannend. Naast de slechte start was vooral het missen van uitgespeelde kansen een pijnpunt. Zowel de Feyenoord-keeper van de eerste helft als die van de tweede helft kon heel wat reddingen noteren. Dat gold ook voor Dynamico doelman, Paul van Iperen. Die kon zo’n beetje als enige terugkijken op een goede (persoonlijke) wedstrijd. Hij maakte 23 reddingen, een reddingspercentage van 48 (!) procent.

Na twee speelrondes staan naast Dynamico nog drie ploegen op nul punten, onder meer Havas, de tegenstander van volgende week. In 2021/2022 werd deze lastige uitwedstrijd met een punt verschil gewonnen. Ook een gunstig voorteken: twaalf maanden geleden ging Dynamico ook van de nul af in speelronde 3...

Dynamico – Feyenoord 19-29 (8-16). Scores Dynamico: Gjorge Bancaliski 5, Thomas van Kessel 4, Erik Loeffen 4, Firouz Hosseini 3, Frennie Bens 1, Harm van Iperen 1, Bart Hanenberg 1.