Afbeelding

WHV wint na spektakelstuk eindelijk weer eens

Sport

MAREN-KESSEL/LOOSBROEK - WHV begon, net als tegen DVSG, helemaal niet slecht aan dit duel. Van Engelen koos ditmaal voor een 4-3-3 formatie en dat leek na 25 minuten geen verkeerde keuze. Kort na de drinkpauze ging het toch mis: Gelegenheidsrechtsback Lars de Mol haalde zijn tegenstander neer en veroorzaakte een penalty. Maaskantse Boys kwam heel makkelijk op voorsprong.

Nog geen minuut na de openingstreffer was het plotseling weer gelijk. Na een lange peer naar voren van Roy van der Wielen, legde Gino Bosch de bal panklaar neer voor Lucas Dobbelsteen. De niet-te-missen kans werd benut en zo stond het weer gelijk.

Aan alles merkte je dat er een resultaat inzat voor WHV. Toch ging de ploeg volledig onnodig rusten met een 3-2 achterstand. Vrij snel na de gelijkmaker scoorde Maaskantse Boys twee keer. Omdat opnieuw Dobbelsteen vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte, was er in de tweede helft nog alles om voor te spelen.

WHV voelde dat ze niet hoefde te verliezen in Maren-Kessel. De ploeg uit Loosbroek gaf in de tweede helft nauwelijks iets weg en drong aan. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk: Een corner bleef hangen en uiteindelijk kon invaller Bjorn de Vries de bal van dichtbij intikken: 3-3.

Één punt zou voor WHV al een opsteker zijn, maar tegen alle verwachtingen van alle analytici gingen de Loosbroekers er nog met de overwinning vandoor. Invaller Chris van den Braak, de schlemiel van vorige week, tikte een voorzet van De Vries binnen, 3-4. Met nog zo’n tien minuten verdedigde WHV met man en macht de voorsprong en trok de overwinning over de streep. “Hier hoeven wij niet van te verliezen”, sprak Van der Wielen al in de rust. De aanvoerder had gelijk.

Afbeelding
Sport 2 uur geleden Herman van de Wijst wint snerttoernooi Jeu de Boulesclub Die Lé 2024
Afbeelding
Sport 23 uur geleden JO15-2 wil heel graag de sponsoren bedanken
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Basisschool Op Weg op ontdekkingstocht bij Cultuurkapel Vorstenbosch
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Vier keer leuk in CC Nesterlé
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren IVN Bernheze ondersteunt ontmoetingstuin Servaes
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Carnavalsmiddag voor senioren