Afbeelding
Ruud Schobbers

Daverende climax HVCH jubileumjaar

Sport

HVCH Vrouwen – oud-internationals Oranje: 3-2

HEESCH - Dit weekend stonden de slotactiviteiten op het programma van ’90 jaar HVCH en 50 jaar vrouwenvoetbal in Heesch’. Vrijdagavond 9 september werd een goed feestje gevierd door alle HVCH-leden, maar zondag 11 september was iedereen weer fit. En hoe!

De HVCH-Vrouwen speelden een memorabele wedstrijd tegen een team van oud-Oranje internationals, met de Heesche Kirsten van de Ven in de gelederen. Voor de HVCH-vrouwen was dit een schitterend affiche en een mooie gelegenheid om te zien hoe goed ze nou eigenlijk zijn.

De HVCH-vrouwen waren scherp. Bij rust leidde blauw-wit al met 3-0 na vloeiende aanvallen, drie maal afgerond door de snelle Els Kolff. De oud-leeuwinnen konden dat natuurlijk niet hebben en gingen in de tweede helft vol voor eerherstel. De Heesche Kirsten van de Ven maakte de 3-1 en ook de 3-2 viel nog. Een scrimmage vlak voor tijd leek zelfs nog de gelijkmaker in te leiden, maar HVCH hield stand en ging trots met 3-2 van het veld. Er waren nog veel fotomomenten voor alle jonge (en oude) meiden met de oud-internationals en ook HVCH Vrouwen-sponsor Van de Wetering werd volop in het zonnetje gezet. Aansluitend volgde een gezellige derde helft waaraan ook de Oranje-dames enthousiast deelnamen. Een perfecte dag ter afsluiting van 50 jaar vrouwenvoetbal in Heesch.

Moerse Boys – HVCH: 2-3
De mannen van HVCH1 konden helaas geen getuige zijn van dit HVCH-Oranje feestje. Zij traden aan in Zundert voor de derde competitiewedstrijd tegen Moerse Boys. Koploper HVCH deed wederom goede zaken. Voor de derde keer op rij gingen de drie punten in de Heesche pocket! Joey Vissers was in het eerste half uur al twee keer succesvol, maar Moerse Daan van den Broek scoorde voor rust nog tegen. Via een benutte penalty (wederom) kwam MB op gelijke hoogte, maar HVCH was veerkrachtig: in de 80ste minuut maakte Milan Raijmaekers de winnende 2-3 voor HVCH.

Heesch wrijft zich in de ogen: de HVCH vrouwen winnen van Oranje en de mannen staan met 9 uit 3 bovenaan in de vierde Divisie. Dat HVCH 2 won van Deso 1 was dan ook geen verrassing meer maar... we blijven wel met beide voetjes op aarde in Heesch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze