Afbeelding

‘‘Het is hier een heel sociaal gebeuren!’

Sport

HEESCH - De dagen worden korter; als we ‘s ochtends zwemmen zien we de damp van het water af komen, terwijl de droge bladeren van de bomen ritselen in de ochtendwind en een enkele walnoot al valt. De herfst is begonnen en dat betekent ook dat ons unieke dorpszwembad een succesvol jaar gaat afsluiten.

Er zijn meer dan 2500 ochtendzwemmers geweest en op sommige middagen kon je alleen rechtop in het water staan. Op 7 september sloot de ochtendploeg met zeker 45 ochtendbadgasten het seizoen af. Er was koffie en thee, er waren taarten gebakken en de cake werd geleverd door een van de mannen.

‘t Kuipke is een warme ontmoetingsplek. Je bent sportief bezig en maakt een ochtendpraatje. Er wordt veel gelachen en gegrapt, maar ook serieuze gesprekken gaat men niet uit de weg. Nieuwe knie of heup? Last van reuma? Lekker zwemmen! Opvallend is ook de hoge leeftijd waarop men zwemt en ook komt als het kouder is of als het regent. Een bezoekster die ons zwembad pas onlangs had ontdekt, zei na een paar keer vol bewondering: ‘‘Het is hier een heel sociaal gebeuren!’ Op zaterdag 17 september is er de traditionele hondenplons waarna ‘t Kuipke de poorten sluit.