De afvallers kijken in de schaduw één van de finalewedstrijden.
Foto van 2019
De afvallers kijken in de schaduw één van de finalewedstrijden. Foto van 2019

4e Strand jeu de boules toernooi

Sport

NISTELRODE - Wil je je aan het eind van de vakantie nog eens in Frankrijk wanen? Lekker de hele dag in het zonnetje genieten van de natuur, het water en tegelijkertijd ontspannen een balletje gooien? Schrijf je dan nu in voor het Strand Jeu de Boules Toernooi.

Na drie succesvolle edities, en twee jaar een stop in verband met corona, wordt zondag 11 september het vierde Strand Jeu de Boules Nistelrode georganiseerd. Deze keer net zoals in 2019 midden in de natuur. Bij de blokhut Achter ’t Veerhuis aan Achter de Berg verrijst een klein Frankrijk in Nistelrode. Direct aan het water op het strand kunnen geoefende en ongeoefende ‘boulers’ het daar tegen elkaar opnemen en in een ontspannen sfeer bepalen wie de beste van de dag is. In tweetallen wordt gestreden om de medailles en de eeuwige roem. De vraag is zoals ieder jaar of de ervaren spelers overweg kunnen met het zware zand of dat er kapers op de kust komen die stiekem de hele zomer in Frankrijk hebben geoefend...

De organisatie is in handen van Leny en Piet van de Ven, Marij van der Heijden en Heidi Verwijst en het toernooi is een uitgelezen kans voor deelnemers om eens kennis te maken met een jeu de boules spel. Heb je een oma, opa, moeder, vader, oom of tante die altijd aan het opscheppen is over zijn of haar jeu de boules kwaliteiten? Nu heb je de kans ze eens uit te dagen. Geef jezelf en meteen ook die zogenoemde professionals op!

Per koppel betaal je slechts € 10,- voor deelname en voor jeu de boules ballen wordt gezorgd. Dit jaar is er na het succes van 2019 ook de mogelijkheid om na het toernooi deel te nemen aan de gezamenlijke barbecue voor slechts € 12,50 per persoon.

Er zijn drankjes en hapjes gedurende de dag verkrijgbaar en ook kun je meedingen naar prachtige prijzen in de loterij die rond de lunch zal worden gehouden.

Vanaf heden kan iedereen zich opgeven voor dit bijzondere evenement. Stuur een mail naar strandjeudeboules@gmail.com en geef je op! Het toernooi begint om 10.00 uur en rond 17.30 uur zal de prijsuitreiking zijn en hierna wordt de barbecue aangestoken.

Voor meer informatie kun je ook bellen met Lenie van de Ven (06-15385865) of Heidi Verwijst (06-53556982).

Graag tot ziens op zondag 11 september!

Herman van de Wijst
Ook voor de kinderen is er dit jaar een kinder jeu de boule baan aanwezig