Afbeelding

Jesse en Fenne de Veer Nederlands Kampioen

Sport

HEESCH - 3 juli stond het NK BMX op het programma in Uithoorn voor Jesse en Fenne. Broer en zus rijden beide op de BMX. Jesse, inmiddels 15 jaar oud, heeft zijn zus, nu 11 jaar, met het BMX-virus besmet waardoor zij toen zij 6 jaar was, ook begon met BMX.

Na twee vervelende jaren, omdat er bijna geen wedstrijden zijn gereden, was het gelukkig in 2022 weer als vanouds en begon het seizoen in maart en zoals gebruikelijk het eerste weekend van juli het NK BMX. Fenne was helemaal klaar voor het NK, terwijl Jesse nog herstellende was van een blessure, maar hij was uiteindelijk ook klaar om zijn Nederlandse titel te verdedigen.

Na een mooie dag van manches waar zowel Jesse als Fenne het goed deden, wisten ze zich beiden te plaatsen voor de finale. Fenne was de eerste uit het gezin die aan haar finale moest beginnen. Ze ging vol zelfvertrouwen van start en pakte gelijk de leiding en na een sterk rondje wist ze de Nederlandse titel te bemachtigen. Daarna was het de beurt aan Jesse. Hij had de race van Fenne gezien en wilde hetzelfde bereiken. Ook Jesse wist vanaf de start de koppositie te pakken en gaf dit ook niet meer af en hij mocht zijn 9de Nederlandse titel BMX noteren.

Voor beide was dit een bijzonder moment om op dezelfde dag Nederlands kampioen te worden.

Jesse en Fenne gaan zich nu klaarmaken voor het EK in Dessel (B) op 9 juli. Jesse zal hier zijn Europese titel (2021) verdedigen en het WK BMX in Nantes (F) op 27 en 28 juli.