Afbeelding

Team SIS schoonmaak pakt felbegeerde titel

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Na winst op 11 juni van de nationale beker heeft het driebandenteam uit Uden ook beslag weten te leggen op de nationale titel voor teams in de eredivisie. 20 Juni werd de return gespeeld in het overvolle biljartcentrum in Uden en na een 4-4 stand in de uitwedstrijd won het Udense team glansrijk met 6-2 van Bousema uit Lochem. Gemakkelijk was het zeker niet. Drie van de vier wedstrijden werden pas in de eindfase beslist in het voordeel van het team SIS schoonmaak.

Jean van Erp, man off the match
Jean van Erp uit Heeswijk Dinther wist als enige speler zijn wedstrijd overtuigend te winnen van Johan Loncelle uit België, 40-25 in 15 beurten. De benjamin van het team, Raymund Swertz had het laatste punt op de hand maar een klos gooide roet in het eten. Tegenstander Frans van Schayk maakte het beslissende punt, 39-40 in 38 beurten. Een gelijke stand dus in de pauze. Raimond Burgman nam het op tegen de Duitser Stefan Galla en tot 33 caramboles ging het gelijk op. Met een mooie serie van 7 was het kampioenschap definitief binnen, 40-33 in 28 beurten.

Eddy Merckx speelde tegen de sterke Duitser Martin Horn en ook die wedstrijd ging gelijk op tot 35 caramboles. Het toetje werd geserveerd met een serie van 5, 40-35 in 26 beurten. 

Martien van der Spoel had in de heenwedstrijd zijn bijdrage al geleverd en keek toe. Dick Jaspers, die vorige week zijn nuttige bijdrage had geleverd in het bekertoernooi en te weinig wedstrijden in de eredivisie had gespeeld om aan de playoffs mee te doen, was ook fanatiek supporter. Het feest kon beginnen na uitreiking van de beker met de grote oren. Het was nog lang onrustig.

Van 28 juni tot 4 juli speelt het team in Porto om de coupé d’Europe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding