Heeswijk 2 voltooit huzarenstukje en promoveert naar 1e Klasse

WEERT/HEESWIJK-DINTHER - Zondag 19 juni was de allesbeslissende wedstrijd tegen SV Laar 2. In de felle eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar goed voetbal en uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Vele Heeswijkers hadden de weg naar de Molenakkerdreef in Weert gevonden en zorgden voor een finalewaardige sfeer. Zij moesten wel toezien hoe SV Laar 2 kort voor rust op voorsprong kwam.

Wetende dat nog een doelpunt van SV Laar 2 verlengen betekende, nam de spanning en druk richting het Heeswijkse doel toe na de rust. Heeswijk 2 raakte niet in paniek, kreeg mede door goede invallers de grip terug en ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker die de knock-out zou betekenen voor Laar. Die knock-out kwam een kwartier voor tijd uit Italiaanse hoek. Na een lange inworp van Thomas van de Wijgert zorgde Leonardo Boarotto voor de 1-1 en een gigantische vreugde bij spelers, staf en supporters. Deze 1-1 stand bleef staan en zo barstte het feest los, zowel op het veld, als in de kleedkamer en in de bus. Alle busreizigers zullen zich dit nog lang heugen...

Een prachtige ontknoping voor Heeswijk 2, dat een aantal ervaren krachten uitzwaait, maar ook een ijzersterke en gretige lichting vanuit de jeugd ziet aansluiten bij de selectie. Dat belooft veel goeds voor het seizoen 2022/2023, waarin Heeswijk 2 zich meldt in de eerste klasse!