Ine is de tweede van rechts
Ine is de tweede van rechts

Ine van N.O.N wordt 3e op de NK tafeltennis

Sport

ROTTERDAM/HEESWIJK-DINTHER - De Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis SB werden zaterdag 11 juni gehouden in Rotterdam. Er werd na twee jaar geen NK gespeeld te hebben, in verband met corona, weer fel gestreden om de medailles door 65 spelers uit heel het land. De wedstrijden stonden onder leiding van enthousiaste bondsscheidsrechters, aangevuld met vrijwilligers om te tellen en ballen te rapen. 

Met Enkelspel is Ine Korthout uit Schijndel, lid van Net over het Netje, 3de in de klasse 3 geworden, wat haar een bronzen medaille opleverde. Voor de middag werd in poules bepaald wie doorgaat naar de halve finales. Ine werd 2de in haar poule en kwam na de middag uit tegen de nummer 1 (Anniek van ’t Holt van Smash ’70) van een andere poule. Deze wedstrijd verloor ze helaas. 

Daarna speelde ze om de 3de en de 4de plek, tegen Mark Alberti van Hotak ’68). Dat was een spannende wedstrijd waar Ine uiteindelijk won met 3-2, en dus de bronzen plak behaalde.

Het Dubbelspel speelde Ine samen met Anita van der Voort, ook van NON, in de 3e-klasse. Zij werden daarin derde in hun poule en gingen daardoor niet door naar de vervolgronden. Anita speelde zelf in de 4e-klasse SB-enkelspel maar kwam daar helaas geen ronde verder. 

Het bestuur en de leden feliciteren Ine met haar mooie resultaat.