Afbeelding

Jeugdspelers HBV gaan strijd aan

Sport

HEESCH - De laatste weken van het badmintonseizoen wordt door de jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging niet stilgezeten. Vier vrijdagen lang wordt er naast getraind ook gestreden om de clubtitels. In een toernooi genaamd ‘De Eindstrijd’ nemen jeugdleden het in vier klassen in 1-tegen-1-wedstrijden tegen elkaar op. Door elkaar uit te dagen kunnen punten verdiend worden voor een ranglijst. Hoe hoger de klasse van de tegenstander, hoe meer punten er te verdienen zijn.

Vrijdag 17 juni was de eerste mogelijkheid voor spelers om elkaar uit te dagen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Tijdens deze eerste speelronde zijn maar liefst 112 wedstrijden gespeeld! Op basis van die wedstrijden zijn de eerste punten verdeeld en is een eerste ranglijst gepubliceerd.

Die ranglijst laat zien dat het in de meeste klassen razend spannend is. De komende weken zijn er nog veel punten te verdelen en kan alles dus nog veranderen. Maar voorlopig zijn het Julia Kostermans, Janita de Leijer, Messi Al Eido en Thirza van de Ven die aan kop gaan. 

Meer informatie over de Heesche Badminton Vereniging en de Eindstrijd is te vinden op www.hbv-heesch.nl.