Afbeelding

MTC Nisseroi organiseert goede doelenrit

Sport

NISTELRODE -  MTC Nisseroi organiseert zondag 12 juni een goede doelenrit en alle motorrijders zijn welkom om hieraan deel te nemen. Op verzoek van een gewaardeerd lid van deze club wordt gereden voor de Edwin van de Sar Foundation die zich inzet voor mensen met een niet aangeboren hersenaandoening.

Even terug in de tijd. We schrokken ons rot toen we in mei 2017 een telefoontje kregen dat Harry, een lid van het eerste uur, buiten zijn schuld een zwaar motorongeluk had gekregen tijdens een lang weekend heerlijk toeren in de Eiffel. Hij had onder andere een gebroken heup en een verbrijzeld been, maar na complicaties in het ziekenhuis trad er blijvende hersenbeschadiging op en dan word je leven nooit meer hetzelfde.

Na langdurig revalideren is gelukkig een aantal lichamelijke functies hersteld, zodat hij weer mobiel is. Maar zijn grote hobby motorrijden kan hij nooit meer uitoefenen. Het runnen van zijn eigen autobedrijf moest hij vervroegd overdragen aan zijn zoon. Mentaal heeft het ongeluk ook een grote impact gehad, maar Harry is blij dat hij er nog is, en wij zijn dat ook. Hij geniet nu bewuster van zijn kinderen en kleinkinderen. Inmiddels is hij gestopt met zijn taken als bestuurslid en met de toercommissie, maar hij is nog steeds zoveel mogelijk aanwezig bij de activiteiten van onze motortoerclub.

Tijdens de jaarvergadering twee jaar geleden kwam de open toerrit aan de orde en de vraag aan welk goed doel we deze zouden koppelen. Harry nam het woord en vroeg of wij ons wilden inzetten voor mensen met een niet aangeboren hersenaandoening. Hij wist als geen ander wat voor een strijd zij moeten leveren om hun leven weer enigszins op de rit te krijgen, als dat al lukt. We konden niet anders dan volmondig hiermee instemmen en we kozen de Edwin van de Sar Foundation. Deze stichting zet zich in voor mensen die vanwege een ongeluk, beroerte of hersenaandoening blijvend hersenletsel oplopen met diverse beperkingen als gevolg. Jaarlijks zijn er dat zo’n 140.000. Deze mensen krijgen te maken met verwerkingsproblematiek en moeten hun leven opnieuw en anders vormgeven. Veel mensen willen er alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen en weer mee te kunnen doen in de maatschappij. De mogelijkheden na revalidatie zijn echter beperkt. De Edwin van der Sar Foundation biedt een duidelijk antwoord op de noodkreet van deze mensen.

Corona gooide een tijd lang roet in het eten, maar op zondag 12 juni gaan we weer rijden. Nu voor dit geweldig goede en broodnodige initiatief, waaraan we het complete inschrijfgeld van de open motortoerrit zullen doneren. Café ‘t Tramstation en Van Mook, De Echte Bakker zorgen geheel belangeloos voor een lekker bakje koffie met iets lekkers erbij voor de deelnemers bij de inschrijving.

Dus wil je een prachtige motortocht rijden en tegelijkertijd een ontzettend goed doel steunen? Kom dan 12 juni naar Nistelrode!

Details
Tocht: circa 200 kilometer
Start: Café ‘t Tramstation, Nistelrode
Inschrijving: tussen 9.30 en 11.00 uur
Inschrijfgeld: € 10,-
Inschrijfgeld voor duopassagier: € 5,-
Ontvangst met een kop koffie en iets lekkers. De route is bij de inschrijving beschikbaar op papier en GPS (Garmin en TomTom). Houd de Facebookpagina (https://fb.me/e/1NKHJxQAM) in de gaten, want daar laten we zo snel mogelijk weten waar het gpx-bestand voor de route te downloaden is.