Peter met z'n zilveren medaille
Peter met z'n zilveren medaille

EK Atletiek levert Peter twee medailles op

Sport

GROSSETO/VORSTENBOSCH – Vorige week vond in het Italiaanse Grosseto het EK Atletiek voor masters plaats. Onder de deelnemers bevond zich ook een lid van De Keien Atletiek, namelijk Peter Mijsberg uit Vorstenbosch

Peter nam deel aan de halve marathon en de tien kilometer. Dit is normaal al een pittig programma, maar de zomerse omstandigheden maakten het niet makkelijker. Het eerste onderdeel was de tien kilometer, bestaande uit twee rondes van vijf kilometer door het centrum van Grosseto. De start was onder tropische omstandigheden, verliep super chaotisch en leek net een grote vechtpartij om overeind te blijven. De eerste ronde was zwaar door het ontbreken van een waterpost. Halverwege liep Peter nog op de tweede plaats, maar helaas werd hij toch gepasseerd door twee tegenstanders. Zijn tijd van 37:01 minuten was goed voor de vierde plaats, maar doordat hij zowel individueel als in teamverband liep, moest er ook worden gekeken naar de andere Nederlanders in de race. Bijna twee minuten na Peter was Rob van de Graaf uit Hoogeveen al als achtste gefinisht. De derde loper was Willem de Weerd die in de categorie 65+ meeliep, maar voor het eindklassement aansloot bij het 55+ team. Met zijn tijd wist hij een halve minuut voor Zwitserland te eindigen en dit leverde het team een zilveren plak op.

Een dag later volgde de halve marathon. In zijn leeftijdscategorie wist Peter als achtste de finishlijn te passeren in een tijd van 1 uur 21 minuten en 50 seconden. Net als op de tien kilometer was ook hier een teamklassement. En net als bij de tien kilometer was Rob een paar minuten na Peter gefinisht. Het goud was op dat moment al vergeven aan Italië, maar het zilver lag nog voor het oprapen. Ook hier was Willem weer als derde loper de beslissende factor. De tijd van Willem was helaas niet genoeg voor een tweede zilveren plak., daarvoor kwamen ze drie minuten tekort.
Het was echter wel ruimschoots genoeg om Spanje voor te blijven én daardoor het weekend met een bronzen medaille te kunnen eindigen.

Afbeelding