Teambaas Carl Verhoeven bij SIS Billiards Experience Center
Teambaas Carl Verhoeven bij SIS Billiards Experience Center

SIS Schoonmaak overtuigend naar finales

Sport

HEESWIJK-DINTHER - In zowel de Playoffs van de competitie als de beker heeft het Udense team zich geplaatst voor de finales. In het weekend van 7 en 8 mei werden twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd overtuigend gewonnen. 

In Hoeven werd zaterdag gespeeld tegen Dekker keukens en Eddy Merckx won met 40-32 van de turk Tasdemir. Jean van Erp ging hard onderuit tegen Valentijn 29-40. Van der Spoel had geen kind aan de Belg Leys 40-13. Burgman maakte dertien caramboles in de laatste drie beurten en wist een gelijk spel te behalen 40-40. De bekerwedstrijd op zaterdagavond 7 mei werd simpel gewonnen met 8-0. Jaspers, Merckx en Van Erp wonnen met 2-1 in sets, Martien van der Spoel met 3-0. Hiermee werd de plaats in de bekerfinale veilig gesteld.

Zondag 8 mei was de laatste wedstrijd van de competitie in Uden tegen J&F uit Den Haag.
Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther won van Barry van Beers met het hoogste daggemiddelde van 2.222, stand 40-22. Martien van der Spoel keek in het begin tegen een grote achterstand aan tegen Herman van Daalen, 0-14. Gestaag en rustig bouwde Martien aan zijn punten en na de pauze sloeg hij toe, onder andere met een serie van 12. Stand 40-27.

In de wedstrijd van Raimond Burgman tegen de wereldkampioen dames Therese Klompenhouwer ging de strijd gelijk op tot 37-37. Na een zenuwachtig slot trok Burgman aan het langste eind 40-37. De laatste wedstrijd won ‘De Haagse Tovenaar’ Jeffrey Jorissen van ‘onze’ Belg Eddy Merckx, 34-40.

Blij dat de gehele competitie dit jaar gespeeld kon worden en met het behaalde resultaat werd er afgesloten met een klein feestje. SIS Schoonmaak heeft nog niks maar de vooruitzichten zijn goed en de doelstelling is behaald.