TeunBevers

Lucky Prinses Irene wint na sterke comeback

NISTELRODE - Prinses Irene won na een 0-2 achterstand bij rust, uiteindelijk met 3-2 van het Boxmeerse Olympia ’18.

Wie de eerste helft had gezien en was vertrokken, kan zich daar niets bij voorstellen. Met de genoemde ruststand kwam Prinses Irene er nog goed van af. Zo schoot Olympia nog op de lat en paal en verprutste nog een paar geweldige kansen. In de uitwedstrijd stond Prinses Irene ook met 0-2 voor, maar verloor met 3-2, terwijl het tot de 70e minuut Olympia wegspeelde. Deze wedstrijd werd uiteindelijk een kopie van die in Boxmeer.

In de tweede helft kwam Olympia er eigenlijk niet meer aan te pas, al werd in de 65ste minuut bij een 0-2 stand voor de derde keer (!) de paal geraakt door Olympia. Vanaf de 70ste minuut lukte het scoren wel. Guus Reijnders, Jerin v.d. Rakt en Julian van Roosmalen draaiden de wedstrijd totaal om. Als je tegenstander drie keer het aluminium raakt, mag je toch spreken van een Lucky Prinses Irene.

Zwemmen
Stijn van Zeeland mocht bij Prinses Irene in de basis beginnen, hij speelde een nuttige partij en was met zijn diepgang een loopacties de gevaarlijkste man bij Prinses Irene. De mannen van “Van Tilburg Mode & Sport” begonnen abominabel aan de wedstrijd. Nadat Van Zeeland een kansje kreeg dat eindigde in de handen van doelman Damian Marten, was er balverlies en slap ingrijpen van de defensie. Sam Luppes mocht alleen op doelman Pluk af, die zijn schot nog keerde, de rebound schoot Juul Schellenberg binnen ;0-1. Het werd van kwaad tot erger, mede omdat de verdedigende organisatie niet klopte. Waar normaal Robbert Rovers de man is die het elftal veel houvast geeft, stond hij nu vaak doorgeschoven op het middenveld, waardoor Martijn v.d. Akker ook “aan het zwemmen was”. Er werd heel veel balverlies geleden en niets gecreëerd. Pluk moest al een paar keer handelend optreden, maar was in de 27e kansloos op een schot van Schelbergen, dat gelukkig op de lat uiteenspatte. In de 30e minuut was het de sterk spelende Tijmen Philips die de paal trof. In de 36e minuut de enige kans van de 1e helft. Van Zeeland schoot te zacht in waardoor doelman Marten kon redden. Nog geen minuut later stond de 0-2 op het scorebord. Tijmen Philips mocht in de zestien aannemen, draaien en schieten. Dezelfde speler kreeg even later nog een dot van een kans maar miste. Scheidsrechter Nick Ooms, die uitstekend floot, zond de spelers naar de thee en de Prinses Irene toeschouwers met een hopeloos gevoel naar de kantine.

Debuut Robin van den Berg
Na de thee kwam Prinses Irene gedreven uit de startblokken. Aanvoerder Tim van den Brand was binnen twee minuten gevaarlijk met schoten die tot corner werden verwerkt en net niet binnen getikt door de mee opgekomen Julian van Roosmalen. De Oranjes hadden het initiatief en combineerden nu ook veel zorgvuldiger, terwijl Rovers vanuit de centrale verdedigerpositie sturing gaf aan het elftal. Toch ontsnapten ze nog een keer toen bij een uitval Juul Schelbergen voor de 2e keer deze middag het aluminium raakte, nu dat van de paal. Guus Reijnders had in de 66e minuut een goede actie, zijn teruggelegde bal werd echter ontzet. Stijn van Zeeland werd even later diep gestuurd, kopte de bal over de uitgekomen doelman, maar de bal viel net voor de voeten van een Olympia verdediger. In de 70e minuut was het wel raak. Doelman Marten verspeelde simpel de bal aan Guus Reijnders die koel een verdediger opspeelde en binnen tikte. Amper 1 minuut later stond het 2-2. Uit een vrije trap kon verdediger Jerin v.d. Rakt binnen koppen. In de 85e minuut maakt JO19 speler Robin van den Berg zijn debuut. Hij zag Tim van den Brand in vrije positie, maar met de rug naar de keeper, nog rakelings over koppen. Een corner in de 88e minuut van Tim van den Brand werd bij de eerste paal recht omhoog gekopt. Julian van Roosmalen sprong hoger dan wie dan ook en kopte binnen 2-3.

Met deze overwinning lijkt Prinses Irene zich definitief veilig te hebben gespeeld. Donderdag 12 mei is er een volledig competitieprogramma. Om 19.15 uur in Den Bosch wordt dan tegen Emplina gespeeld.