Afbeelding

Avesteyn - RKGSV

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Een dag na het vieren van het 80-jarig jubileum bij Avesteyn, stond er gewoon weer een wedstrijd op het programma. Deze keer tegen het goedlopende RKGSV, de nummer drie uit de competitie. Een pittig potje. 

Avesteyn begon goed aan de wedstrijd. Het liet de bal goed rond gaan en creëerde een aantal kansen. Dit leidde tot de 1-0 in de 13de minuut, gemaakt door Dries Heerkens. RKGSV leek geen grip te krijgen op de wedstrijd, maar wist toch snel op gelijke hoogte te komen. Avesteyn kreeg de bal niet weg en RKGSV gooide de bal nog eens voor. Deze viel bij de tweede paal en werd knap binnengeschoten. Vervolgens pakte Avesteyn het heft weer in handen en goed druk zetten en redelijk voetbal zorgde in de 29ste minuut voor de 2-1 door Joost van Vugt. Net voor rust viel ook de 3-1 door Teun van de Boom. 

De tweede helft toonde een redelijk gelijk spelbeeld. Na goed druk zetten van Joost, kwam de bal uiteindelijk bij Dries Heerkens, die met een wippertje de 4-1 maakte in de 57ste minuut. Avesteyn creëerde verder nog een aantal kansen en was tot de 80ste minuut de betere. Toen sloeg RKGSV toch nog toe. Weer kreeg Avesteyn de bal niet weg en dit leidde tot een kopgoal in de 85ste minuut. Twee minuten later viel ook de 4-3 binnen. Dit zorgde nog voor spanning, maar Avesteyn wist de drie punten toch in Dinther te houden.