Afbeelding

Belangrijke winst voor Prinses Irene

Sport

VIANEN/NISTELRODE - Een hardwerkend Prinses Irene wist in Vianen een zeer noodzakelijke en belangrijke overwinning te behalen. Het was een wedstrijd met weinig kansen. De spaarzame kansen die er kwamen waren opgeteld in het voordeel van de mannen van Van Tilburg Mode & Sport.

Aanvoerder Tim van den Brand wist in de 83ste minuut, niet voor het eerst in zijn carrière, een corner rechtstreeks tot doelpunt te promoveren. Het was in de eerste helft vooral een wedstrijd met heel veel strijd, waarbij met name Vianen Vooruit een paar keer over de schreef ging. Arbiter Teun Martens moest al een paar keer geel tonen aan de thuisclub. Niet voor het eerst liet hij zien een van de betere fluitisten te zijn op dit niveau. Na een 0-0 ruststand was in de tweede helft Prinses Irene de best voetballende ploeg en beloonde zichzelf uiteindelijk. In de absolute slotfase werden nog Wouter Evers van Vianen Vooruit en de ingevallen Douwe Herckenrath op rood getrakteerd.

Roots in Vianen
Het was van beide kanten zeker geen hogeschool voetbal in Vianen. In de eerste helft gaven de ploegen elkaar weinig toe. De beste man bij Vianen Vooruit Rik Renie was voor het eerst gevaarlijk met een schot, dat de buitenkant van de paal nog raakte. In de 21e minuut deed zich nog een gevaarlijk situatie voor na een vrije trap, maar uiteindelijk kon de bal worden ontzet en hield doelman Pluk, zijn vaders roots liggen in Vianen, zijn doel schoon. Prinses Irene werd voor het eerst gevaarlijk na een voorzet van Jerin van de Rakt, maar deze werd uiteindelijk tot corner verwerkt. Even later schoot Tim van der Heijden uit een vrije trap rakelings voorlangs. Vlak voor het rustsignaal de beste kans. Na een goede actie van Tim van den Brand, schoot Tim van der Heijden over. Martens floot bij een stand van 0-0 voor het theekwartiertje.

Herckenrath boos
In de 2e helft een beter Prinses Irene dat steeds nadrukkelijker aandrong en de wedstrijd naar zich toetrok. De goed spelende Martijn v.d. Akker schoot van de rand van de zestien rakelings over, maar ook Vianen was via een corner dicht bij een doelpunt. Ook Renie was nog dreigend met een schot, maar de klasbak werd goed in bedwang gehouden door de sterk acterende Tom Berendsen en Tim van der Heijden. Wel was hij in de 2e helft veel minder nadrukkelijk aanwezig. De genoemde Tom Berendsen had in de 75e minuut nog een goed kopkans maar die ging over. Stijn van Zeeland, die in de basis was verkozen boven Douwe Herckenrath, kreeg na een schot van Tim van den Brand een geweldige kans maar schoot over. Nadat hij al een keertje had geoefend met een scherpe corner, die echter over de andere zijlijn verdween, was de 3e corner van aanvoerder van de Brand er eentje met een gouden rand. De bal verdween via de binnenkant van de winkelhaak van de 2e paal rechtstreeks in het doel; 0-1 Even later had het zo maar 0-2 kunnen staan, toen Tim van den Brand de jonge vleugelaanvaller Harm van Nuland een vrije schietkans gaf, maar zijn schot werd geblokt. In de 88e minuut werd de wedstrijd ontsierd door Wouter Evers die, met zijn vorige club Volharding, een aantal seizoenen terug nog kampioen werd in Nistelrode. Hij trapte na op Douwe Herckenrath en zou zelfs gespuugd hebben. Wil je Herckenrath boos krijgen dan moet je dat doen. Hij duwde hem weg en liep tegen hem op. Beide dus rood.
In de dying seconds moest Pluk nog even handelend optreden op een slap schotje.

Een zeer noodzakelijke overwinning van een vooral hardwerkend Prinses Irene, dat mede door de overige uitslagen weer wat ruimer adem kan halen.