SIS Billiards Experience Center
SIS Billiards Experience Center

1e verlies biljarteam

Sport

LOCHEM/HEESWIJK-DINTHER - Aan de twintigste competitieronde heeft het biljartteam SIS Schoonmaak een nare smaak overgehouden. In Lochem, tegen de nummer 2 Bousema, werd met 5-3 verloren. SIS behoudt een voorsprong van tien punten en met nog twee te spelen wedstrijden is men al zeker van de eerste plaats en dat geeft recht heeft op het spelen van de play-offs.

Raimond Burgman beet het spits af tegen de Duitser Galla. Hij won de wedstrijd eenvoudig met 40-27. Raymund Swertz moest aantreden tegen Frans van Schayk. Gedurende de hele wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd en aan het eind werden de punten broederlijk gedeeld, 40-40. Dat betekende een 3-1 voorsprong in de pauze, niets aan de hand zou je zeggen.

De werkelijkheid verliep echter compleet anders. Kopman Jean van Erp kreeg vanaf het begin geen vat op de sterk spelende Belg Loncelle. Pauzestand 14-21. Na een serie van twaalf voor de Belg was het gedaan met de weerstand van Van Erp. Verlies met 24-40.

Martien van der Spoel kreeg opponent Anno de Kleine op het bordje. Ook hier ging de strijd gelijk op tot 37-37. Martien kreeg nog drie mogelijkheden om uit te maken maar verzuimde. De Kleine maakte hier dankbaar gebruik van en won met 40-37.

Het eerste verlies in de competitie deed pijn. Maar met nog twee wedstrijden voor de boeg is men al zeker van de play-offs en belangrijk is dat Eddy Merckx dan weer terug is van zijn buitenlandse wedstrijden.

Zaterdag 7 mei om 12.00 uur uit naar Dekker keukens in Hoeven. Dan naar Uden waar om 19.00 uur de return van de bekerwedstrijd staat gepland. Zondag 8 mei de laatste competitiewedstrijd thuis tegen J&F uit Den Haag. Voor beide teams staat niets op het spel voor promotie- of degradatie. Het belooft wel een strijd van eer te worden. Den Haag is vele jaren het thuisfront geweest voor het SIS team. Aanvang 13.00 uur