Afbeelding

Sis Schoonmaak ongeslagen naar play offs

Sport

UDEN/HEESWIJK-DINTHER - In het weekend van 23 en 24 april moest het eredivisieteam uit Uden twee wedstrijden spelen voor de competitie. Zaterdag inhalen tegen Bousema uit Lochem en zondag de reguliere wedstrijd spelen tegen Eekhoorn uit Hoeven. Beide wedstrijden werden gewonnen, 6-2 en 5-3.

Raymund Swertz verloor kansloos van Frans van Schayk, 29-40. Heeswijker Jean van Erp behaalde winst met 40-33. Raimond Burgman had geen kind aan zijn vriend Anno de Kleine en won met 40-22. Eddy Merckx speelde tegen Murat Coklu en won met 40-20.

Zondag stond de wedstrijd tegen het ook al op de tweede plaats staande de Eekhoorn uit Hoeven op het programma.

Raymund Swertz verloor van Jerry Hermans met 25-40. Jean van Erp won van Peter Ceulemans met 40-32. Raimond Burgman nam het op tegen Kurt Ceulemans en de winst werd binnengehaald: 40-34.

Eddy Merckx nam het op tegen Frans van Schayk. Met een voorsprong van 24-11 ging Van Kuyk de pauze in. Met 38-30 had Van Kuyk de winst binnen handbereik. Maar je bent kopman of je bent het niet. Merckx sloot af met veertien caramboles in vier beurten en Van Kuyk, met nog één gaan in de nabeurt, maakte gelijk.

Stand 5-3 in het voordeel van SIS Schoonmaak. Hierdoor is het team verzekert van de eerste plaats in de eredivisie en gaat spelen tegen de winnaar van nummer 2 tegen 3, eind mei.

Masters
Komende week vindt in Berlicum de Nederlandse Masters Driebanden plaats. Van dinsdag tot en met zaterdag overdag te zien op Ziggo of life in Den Durpsherd in Berlicum. Plaatselijke favoriet Jean van Erp wil evenals zijn vier teamspelers hoge ogen gaan gooien op dit toernooi.