Afbeelding

Dynamico-heren spelen zich met mooie zege op grote naam E&O veilig

Sport

OSS – De mannen van Dynamico hebben hun derde zege geboekt in vier wedstrijden. Thuis tegen E&O werd er knap gehandbald; de vijfvoudig landskampioen moest puntloos naar huis: 30-25 na een ruststand van 18-13.

Daardoor doet Dynamico goede zaken onderin. Het passeert zowel Havas als Dynamico op de ranglijst en klimt naar positie 11 (van de 16). Een ander vijfvoudig landskampioen die eerder moest buigen in Oss, V&L, verloor vanavond zijn inhaalduel. Helemaal veilig verklaren mag de formatie van Vladan Mijalkovic zich nog niet, maar het begint er erg op te lijken dat de sportieve voorwaarden voor nóg een jaar eredivisie zijn gecreëerd. Acht punten voorsprong op de enige degradatieplek zou voldoende moeten zijn. Nu is het zaak om ook op andere vlakken hetzelfde te doen.

Een veelzeggende 2-0

E&O moest enkele weken geleden door coronagevallen afzeggen, maar een doordeweekse avondwedstrijd in Oss was voor de Emmenaren natuurlijk ook bepaald geen cadeautje. De nummer 7 van het klassement speelde slordig, een bekend euvel voor een uitspelende ploeg, waarvan de meeste spelers ongetwijfeld overdag nog moesten studeren of werken.

Maar dan moet je daar natuurlijk wel gebruik van maken en dat deed Dynamico, dat nu vier duels ongeslagen is, uitstekend. Veelzeggend was bijvoorbeeld de vroege 2-0. E&O schoot op de paal en in de kluts erna viel de bal zo’n beetje tussen Harm van Iperen en de tegenstander. Met ziel en zaligheid zorgde de Geffenaar ervoor dat het balbezit voor Dynamico was en uiteindelijk drukte Frank Loeffen zijn tweede treffer van de avond af. Iets daarvoor had hij vanuit de tweede lijn ook de 1-0 gemaakt. Later zou de omgeturnde opbouwer ook nog drie strafworpen maken (uit drie pogingen).

Laatste goal voor rust van Frennie Bens

De grote mannen van de eerste helft waren, naast Frank, Thomas van Kessel en Chiel van Iperen. Vanaf 4-4 namen zij de ploeg bij de hand en E&O zag een gat ontstaan van vijf (12-7) dat het nooit meer helemaal gedicht kreeg. De Boekelse linkerhoek rondde eerst twee keer fraai af nadat hij knap was vrijgespeeld, maar de 11-6 en 12-7 dwong hij helemaal op eigen kracht af. Chiel van Iperen maakte zijn goals telkens als hij even de ruimte kreeg om van afstand aan te leggen voor een worp.

Even sputterde E&O tegen. Bij 15-13 leek het erop dat Dynamico toch een wat kleinere marge mee zou nemen naar de kleedkamer, maar Frennie Bens zorgde er zo’n beetje hoogstpersoonlijk voor dat die vlieger niet opging. Hij was twee keer het eindstation van een vloeiende aanval. Bij de 16-13 kwam hij recht voor de goal uit, dus die moest er eigenlijk ook wel in. Maar de 18-13 was voor de rechtshander vanuit de rechterhoek nog niet zo makkelijk.

Jari van Vliet: belangrijke goal en goed in de verdediging

In de tweede helft leek E&O scherp te starten (18-15), maar goals van Chiel van Iperen, Frennie Bens, Harm van Iperen en een geweldig gestopte break van Rik Horbach zorgden voor een knauw: 21-15. De voorsprong kwam zelfs even op zeven (23-16) en werd nooit minder dan vier (25-21). Bij die laatste stand maakte Jari van Vliet negen minuten voor tijd de 26-21, zijn enige treffer van de avond. De Madense A-junior viel vandaag vooral op door zijn verdedigende acties. Twee keer smoorde hij een break in de kiem door goed positie te kiezen, waardoor de Emmenaren niet tot een score kwamen. Ook bij 27-23 was het verschil weer wat kleiner, maar de offensieve dekking van de gasten resulteerde slechts in een tijdstraf en strafworp tegen.

Prima Rik Horbach

Toen Frank Loeffen die verzilverde, was het echt gedaan: 28-23. Beide teams scoorden daarna nog twee keer, maar die waren zoals het zo mooi heet voor de statistieken. Het vermelden waard was het uitstekende optreden van Rik Horbach, die in de tweede helft een fiks aantal kansen onschadelijk maakte. En ook Jesper van Kessel was belangrijk met twee goals en die eerder genoemde strafworp (28-23) die hij forceerde. Al met al dus een wedstrijd (zie hier de video van de hele wedstrijd) waarop iedereen met een prettig gevoel kan terugblikken.

Ook via het Twitter-account van Dynamico zijn diverse hoogtepunten terug te kijken, zoals onder meer de cruciale goal van Jari, enkele mooie treffers van Chiel van Iperen, de rake strafworpen van Frank Loeffen en de belangrijke doelpunten van Frennie Bens.

Dynamico – E&O 30-25 (18-13). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 8, Frank Loeffen 5, Thomas van Kessel 5, Frennie Bens 3, Harm van Iperen 3, Geert van de Goor 2, Jesper van Kessel 2, Bart Hanenberg 1, Jari van Vliet 1.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze