Vorstenbossche Boys wint wedstrijd en verstevigd de koppositie

VORSTENBOSCH - Op tweede paasdag, maandag 18 april, stond er een ware kraker op het programma in de 4e klasse-H. De laatste keer dat Vorstenbossche Boys verloor was op 31 oktober 2021, uitgerekend tegen Cito. Het werd toen 6-4 in het voordeel van de Ossenaren. Sindsdien werden er al 11 wedstrijden op rij gewonnen. Ook deze keer maakte de 2 clubs er een spektakelstuk van.

Bij Vorstenbossche boys ontbrak zowat de hele voorhoede door blessures en de schorsing van topschutter Marvin van Heeswijk. Ondanks dat liet de jonge ploeg uit Vorstenbosch zien dat zij over een brede selectie beschikken. Edward van den Elzen, notabene de vervanger van Van Heeswijk, kreeg veel ruimte en schoot Vorstenbossche Boys al in de 12e minuut op voorsprong. Het was een schot van ruim 20 meter in de kruising die de keeper van Cito kansloos liet. Vrij snel daarna volgde er een overtreding op Ferhat Coskun in het 16 metergebied. De bal ging op de witte kalkstip waardoor aanvoerder Murat Korkmaz in 16e minuut de stand alweer gelijk kon trekken. 7 minuten later was het alweer Vorstenbossche Boys dat antwoordde toen middenvelder Daan de Wit een vrije trap binnen krulde. Na de 2-1 werd Cito gevaarlijker, in de 38e minuut kon Cito aanvaller Kevin van de Wetering van dichtbij binnenschieten. Na de gelijkmaker werd het spel steeds harder en werden er een aantal felle duels uitgevochten. Dit resulteerde op slag van rust in een opstootje waarbij Cito middenvelder Fazli Ibis een rode kaart kreeg te zien na een slaande beweging.

In de 2e helft besloot Cito minder druk te zetten en te loeren op de counter. Hierdoor kwam Vorstenbossche boys in de eerste minuten van de tweede helft meer aan het voetballen. Uiteindelijk was het opnieuw een vrije trap dat Vorstenbossche boys op voorsprong bracht. Dit maal was het linksbuiten Teun Rijkers die de bal hard in de kruising schoot. Na de 3-2 speelde Cito vaak de lange bal en kreeg het ondanks het ondertal meer grip op de wedstrijd. Na een korte corner draaide Mustafa Güler knap weg en schoot hij de bal hard in de kruising. Door een miscommunicatie in de verdediging van Vorstenbossche boys kwam Cito zelfs op voorsprong. Na de 3-4 voerde Vorstenbossche boys de druk op om een gelijkmaker te forceren. Een voorzet vanuit een vrije trap werd knap verlengd met het hoofd door van den Elzen wat in de 88e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Na de late gelijkmaker kwam er nog één kans voor Vorstenbossche boys en het was meteen raak. Jouk Raijmakers schoot Vorstenbossche boys in de blessuretijd naar de 5-4 overwinning. Het Vorstenbossche publiek, inclusief de harde kern achter de goal, ging uit zijn dak.

Overigens was het de pas 22-jarige arbiter Islam Elsayyad die een uitstekende wedstrijd floot. Een scheidsrechter die het niveau van de 4e klasse misschien al wel ontstegen is.
Met nog 8 wedstrijden te gaan staat Vorstenbossche Boys vijf punten voor op de nummer twee FC de Rakt. Op 1 mei a.s zullen zij de onderlinge strijd aangaan op de Bergakkers in Vorstenbosch.

Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 8 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze