Afbeelding
Teun Bevers

Wisselvallig Prinses Irene verliest

Sport

NISTELRODE - Bij aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden, net als bij alle andere thuiswedstrijden, vanwege het overlijden van Joan van der Heijden, ook droegen de spelers rouwbanden.

Nadat de matig fluitende Opstraat voor het beginsignaal had gefloten, ontwikkelde zich een wedstrijd van een bedenkelijk niveau. Bij beide ploegen ontbrak en kwartet aan spelers, dat zal daar mede debet aan zijn geweest. Volkel kwam in de 2e minuut op 0-1, na een zeldzame fout van doelman Mathijs Pluk. Bram v.d. Locht scoorde. Na ruist kwam Volkel op 0-2 via Thijmen de Ruijter in de 55e minuut. Hoewel Prinses Irene in de 2e helft sterk drukte, kwamen ze niet verder dan tot 1-2 via Douwe Herckenrath in de 58e minuut. De overwinning van Volkel was al met al terecht, omdat ze ook de beste kansen kregen. Bij Prinses Irene is het wisselvalligheid troef dit seizoen.

Binnenkant paal
Het was puzzelen voor coach Meulendijk. Hij miste nagenoeg zijn hele vaste achterhoede. De enige die wel beschikbaar was, Jerin v.d. Rakt, werd door hem van de linksbackpositie naar die aan de rechterkant gezet. Van de Rakt gaf na 2 minuten een perfecte voorzet met zijn rechterbeen. Tim van den Brand schoot daaruit voorlangs. Volkel kreeg via Bram v.d. Locht een goede kans, maar hij schoot langs. Een vrije trap van Van de Locht aan de zijkant betekende even later de 0-1. Doelman Pluk wilde de bal pakken, maar leek iets achterover te gaan met de bal, die vervolgens via zijn handen en onderkant van de lat binnenviel. Een bijzonder ongelukkig moment voor de doelman die tot nu toe al heel wat punten pakte. Even later redde hij wel op een bijzonder lastig schot, de rebound die hij moest toestaan werd gemist door Fenno Jilesen.

In de 25e minuut werd Aron v.d. Rijt gevloerd in de zestien, maar Opsteen zag van grote afstand dat het geen penalty was. In de 35e minuut zwijnde Prinses Irene. Een paar verdedigers lieten zich te makkelijk uitspelen door Jarni Reijnen, die vervolgens van dichtbij op de binnenkant van de paal schoot. In de 35e minuut redde de beste man aan Volkel kant, doelman Tom v.d. Burgt, op een knal van Tim v.d. Brand. De 0-1 ruststand was een goede weergave van de veldverhoudingen.

100% penalty
In de 2e helft een meer aandringend Prinses Irene, dat achterin ook met meer inschuivende verdedigers ging spelen. Totaal onnodig viel de 0-2 in de 55e minuut. Na een knoert van een dekkingsfout kon Thijmen de Ruijter makkelijk scoren. Amper 1 minuut later schoot Reijnen, fel op de huid gezeten, voorlangs. Douwe Herckenrath kreeg even later rond de zestien te veel ruimte. Hij kapte een verdediger uit en liet met een droge schuiver Van de Burgt kansloos. In de 65e minuut ontsnapte Volkel. Waar je nog kon twijfelen bij een eerdere situatie, was het nu 100% een penalty vanwege hands. Na afloop was iedereen het hier ook over eens, maar Opstraat zag het niet. Daan Mulder kwam voor Douwe Herckenrath om als aanspeelpunt in de aanval te gaan spelen en dat deed hij goed. Hij was ook bijzonder dicht bij een treffer. Zijn schot werd echter knap gepareerd door de dekselse Van de Burgt. De ingevallen Bart v.d. Kandelaar had kort daarvoor de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar faalde hopeloos, met een lob over het doel. JO-19 aanvaller en debutant Cas van Nistelrooy, kwam nog in het veld voor Martijn v.d. Akker. Diep in blessuretijd was er nog een schot van Tom Berendsen, dat tot opluchting van de Volkelse getrouwen langs ging. Maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Prinses Irene speelt dit seizoen, mede door een (te) smalle selectie, te wisselvallig om een rol van betekenis te kunnen spelen in deze klasse.