Rudo Romijnders:

Paasweekend bij HVCH

HEESCH - Het was heerlijk weer, dit paasweekend, en HVCH was op Paaszaterdag en zondag gastheer voor een zeer geslaagd internationaal Brabant Open jeugdtoernooi. Fijn om zoveel binnen- en buitenlandse teams weer in sportiviteit samen bezig te zien. Alle clubvrijwilligers verdienen weer een dikke pluim voor al het goede werk!

De vrouwen van HVCH kenden ook een goede zondag. Na de winst vorige week in Zeeuws-Vlaanderen werd er deze week met 1-5 gewonnen in Nijmegen van FC kunde. Welkome punten waarmee een sprong naar de middenmoot gemaakt wordt. Nu volgende week uit naar Prinses Irene in Nistelrode. Drie maal scheepsrecht! Dat zou mooi zijn.

De mannen van HVCH 1 traden tweede paasdag aan tegen Nemelaer uit Haaren. Altijd een lastige tegenstander voor HVCH en zo ook deze zondag/maandag. Nemelaer staat bekend om het fysieke spel en had er ook deze middag echt zin in. Vanaf de eerste minuut ontspon zich een slag op hoog tempo en met hoge intensiteit. Veel duels in alle linies, volop inzet en regelmatig een lange bal. Nemelaer heeft nog een sterk wapen: dode spelmomenten. Vooral de vrije trappen kunnen dodelijk zijn. In de heenwedstrijd scoorden de groen-gelen door een vrije trap van grote afstand. Ook in deze wedstrijd was Nemelaer twee maal trefzeker uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien.

In de 15e minuut kwam Nemelaer op 0-1 door Joeri Vugts: een fraaie krul over de Heesche muur. De kansen waren daarna in de eerste helft voor HVCH, maar de bal ging er niet in. Op slag van rust counterde Nemelaer en was het opnieuw Joeri Vugts voor de 0-2. Dat was dit seizoen nog niet voorgekomen in Heesch…

Trainer Roy de Haan wisselde in de rust aanvallend met Stijn van den Hurk voor verdediger Vince Minten. Het tempo ging zo mogelijk nog verder omhoog en HVCH drong maximaal aan. Grote kansen waren echter zeldzaam tot Stijn van den Hurk van afstand schitterend raak schoot (1-2 in de 75e minuut). Zou het nog lukken? Vol opportunisme ging HVCH ten aanval, maar met twee verdedigers werden ook risico’s genomen… Willem Roefs moest een overtreding maken en ontsnapte aan een tweede gele kaart. Uit de rebound van de vrije trap kon Giel van de Ven de 1-3 in voor Nemelaer binnen schieten. Een ongelukkige nederlaag voor HVCH dat ook achtervolgers Best Vooruit en EFC zag verliezen; zo deed TOP goede zaken dit weekend. Volgende week uit naar Leones in Beneden Leeuwen.

De foto’s zijn deze week van Rudo Romijnders.