Daphny van den Brand, hoofdsponsor en meervoudig wereldkampioen veldrijden geeft het startschot
Daphny van den Brand, hoofdsponsor en meervoudig wereldkampioen veldrijden geeft het startschot

Fiets mee tegen leukemie!

Sport

BERNHEZE - 18 juni gebeurt het weer: Bike My Day. Alweer de vierde editie van dit geweldige wielerevenement, georganiseerd door de Lionsclub Bernheze. Corona heeft een paar jaar een spaak in het wiel gestoken, maar het organisatiecomité is gewoon doorgegaan met de voorbereidingen.

Het succesvolle concept is onveranderd: bedrijven- en vriendenteams proberen in estafettevorm zoveel mogelijk rondjes van elf kilometer af te leggen in en rondom de fraaie omgeving van Heeswijk-Dinther met steeds als ‘thuisbasis’ het gastvrije restaurant de Leijgraaf.

Stichting Matchis
Alle leden van de teams proberen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen voor het goede doel, namelijk Stichting Matchis. Veel patiënten met leukemie hebben alleen een kans te overleven door een stamceltransplantatie. De rol van Matchis is het werven van stamceldonoren en trachten die te matchen aan die mensen die wachten op zo’n levensreddende stamceltransplantatie.

Daphny van den Brand
Het startschot wordt op 18 juni gegeven door niemand minder dan Daphny van den Brand, meervoudig wereldkampioen veldrijden. Zij is ook mede-eigenaar van de nieuwe hoofdsponsor CycleXperience uit Uden.

Dus een prachtige uitdaging voor gezonde wielrenliefhebbers om erbij te zijn en zo met name jeugdige mensen met leukemie weer ‘op het zadel’ te helpen. Op www.bikemyday.nl staat alles helder beschreven en kunnen teams zich aanmelden.