Eerste uitzege, derde overwinning op rij

DEN HAAG/HEESCH – Twee bonuspunten voor Dynamico. Uit bij nummer zes Hellas werd verrassend gewonnen: 21-27 na een ruststand van 6-12. Keeper Rik Horbach en linkerhoek Thomas van Kessel waren de uitblinkers, terwijl ‘herintreder’ Joeri Dorrestein een verdienstelijke rentree maakte.

Enkele weken geleden zorgde Geert van de Goor met zijn terugkeer voor een morele opkikker bij Dynamico. Tegen Havas werd er thuis gewonnen en vervolgens in Oss ook van V&L. Maar goed, dat is andere koek dan tegen Hellas-uit, de landskampioen van 2008. En dan ook nog eens zonder de oud-Bevo-man.

Er was echter wederom een opbouwer die zijn herintrede deed in de persoon van Joeri Dorrestein. Hij had in meerdere promoties van Olympia’89/DOS’80 een aandeel, maar pendelde de laatste seizoen tussen het tweede en andere sportieve activiteiten. Nu mocht hij na enkele weken trainen zijn opwachting maken in de formatie van Vladan Mijalkovic. In de dekking, die stond als een huis, was hij lekker aan het buffelen. Maar een rentree is pas echt geslaagd als je ook scoort. En dat deed hij in de absolute slotfase door de 20-27 aan te tekenen, waarna Hellas nog één keer een doelpunt maakte: eindstand 21-27.

Drie keer een dreun van Thomas van Kessel
Maar er valt veel meer te vertellen over de derde zege op rij van Dynamico/de eerste twee punten van het seizoen buiten Oss. Zoals bijvoorbeeld de glansrol van doelman Rik Horbach. Vladan heeft de luxe om in ’21/’22 over drie sterke keepers te beschikken. Een hele wedstrijd vol maken is er zelden bij, maar zaterdag was een uitzondering. Rik stond zo goed te keepen (getuige ook de slechts zes tegentreffers voor rust) dat de trainer hem liet staan. In de tweede helft moest hij wat vaker capituleren, maar nog steeds stond hij er op de belangrijke momenten.

Zoals bijna altijd was Chiel van Iperen topscorer met acht doelpunten, maar Thomas van Kessel kwam erg dicht in de buurt van hem met zes rake worpen. Keurig verdeeld over hoek, opbouw en break. Treffer 23, 24 en 25 kwamen allemaal van de voormalig speler van Habo’95. Dat was in een fase dat Hellas de aansluiting probeerde te maken, maar zo telkens dreun op dreun kreeg.

Een echte wedstrijd werd het daardoor niet meer. De spannendste fase was kort na rust toen Hellas met een inhaalrace begon door een serie van 5-1, waardoor het ineens nog maar 11-13 stond. Die aanval werd echter afgeslagen door onze mannen, waarna de voorsprong weer werd teruggebracht naar een geruststellendere marge, waarna die eigenlijk ook nooit meer verdween.

Nul goals na zes minuten
Wie de eerste tien minuten had gezien, dacht waarschijnlijk niet dat Dynamico in dit sportievel duel aan 27 treffers zou komen. Het had toen pas twee keer succesvol de trekker overgehaald. Sterker nog, na zes minuten stond er zelfs nog 0 achter onze clubnaam. Vanaf 2-2 gingen beide teams makkelijker scoren, vanaf 5-5 forceerden de gasten de ‘Vorentscheidung’ met een run van 0-7 (5-12). Net zoals in de tweede helft was ook in de eerste helft de laatste goal voor de Hagenaren.

Het duel van V&L werd afgelast, waardoor Dynamico over die ploeg klom, wel met één duel meer gespeeld. Minder goed nieuws was de zege van EHC, waardoor het gat met een degradatieplaats niet groter werd dan de drie punten van vóór deze speelronde.

Hellas – Dynamico 21-27 (6-12). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 8, Thomas van Kessel 6, Frank Loeffen 4, Erik Loeffen 3, Merijn van Loon 2, Bart Hanenberg 1, Jari van Vliet 1, Harm van Iperen 1, Joeri Dorrestein 1.