Afbeelding
Ruud Schobbers

HVCH fier aan kop

Sport

EERSEL/HEESCH - De eerste helft kon EFC het spel nog prima bijbenen. De grootste kansen waren voor HVCH met onder andere twee opgelegde kansen voor de onvermoeibare rechtsachter Sjoerd Schobbers. De gasten uit Eersel waren zeker niet kansloos bij snelle uitbraken en schoten van afstand. 0-0 bij rust, waar het ook 1-1, 2-2, 0-1 of 2-0 had kunnen zijn...
Het thuispubliek kon een leuke wedstrijd volgen via de livestream, weer mogelijk gemaakt door de trouwe sponsors van HVCH.

Na rust begon HVCH furieus: een mooie aanval via rechts werd door de keeper buiten de zestien onderschept, maar in plaats van de bal uit te rossen probeerde hij een verdediger bij de zijlijn in te spelen. Tim Kamp zat er tussen en draaide de bal ineens in het verlaten doel. HVCH bleef druk zetten en in de 53ste minuut werd Jan van de Haterd mooi vrijgespeeld op de rand van de zestien. Hij aarzelde niet en drukte ouderwets vol af: 2-0. HVCH bleef goed voetballen en kansen creëren, terwijl EFC het tij nog probeerde te keren. Vergeefs. De keeper van EFC stond in balbezit te snurken en liet de bal van zijn voet pikken door de gewiekste Tom Hekerman: vrije doortocht en 3-0. Drie punten voor HVCH, fier en ongeslagen aan kop in klasse 1C met 20 uit 8. Hopelijk kan er toch weer snel gevoetbald worden; ondertussen geniet HVCH van de koppositie.