Dames Dynamico; grote thuiszege

HEESCH – Vier overwinningen op rij, waarvan de laatste twee in drie dagen tijd. De laatste drie zeges waren mooi om te laten zien aan volle tribunes, maar helaas, de realiteit is anders. Wat onverlet blijft: de dames van Dynamico zitten in een flow. Zaterdagavond 20 november ondervond White Demons dat in Heesch: 24-13 na een ruststand van 12-7.

De scores door beide teams werden dus goed verdeeld over beide helften, door beide teams. Er was sprake van een snelle en dus aantrekkelijke wedstrijd. Bij tijd en wijle ook chaotisch, maar dat mocht de ‘Dynamicopret’ niet drukken. Na het gelijkopgaande eerste kwart (6-5 met Sabine Hommersom, Sanne Turlings en Mirne Hoeks allemaal twee keer scorend) nam de thuisploeg afstand door drie keer op rij te scoren, met Anne van Munster en Luca Banken ook in de rol van doelpuntenmaakster: 9-5. Die marge werd zelfs voor rust nog opgevoerd naar vijf: 12-7.

White Demons begon goed in de tweede helft, kwam terug tot 13-10, maar echt perspectief op een resultaat kwam er niet. Zeker omdat Dynamico weer een serie van drie goals op rij maakte. Die werd weliswaar beantwoord door drie doelpunten van Berkel-Enschotse makelij op rij, maar daarna was het kaarsje echt op bij de gasten.

White Demons scoorde niet meer, terwijl Dynamico nog acht keer een bal tegen de touwen wierp. Met name Britta Schoones (17-13, 19-13 en 24-13) en Eva Langens (18-13 en 21-13) lieten zich nog even gelden, waardoor de eindstand erg fraaie cijfers kende.