Afbeelding
Rachelle Fotografie

Ruime zege voor de dames ondanks een stroeve start

Sport

HEESCH – Een haperend begin, maar ook een soevereine overwinning. Dat was in een notendop de zaterdagavond (6 november) van de handbaldames van Dynamico. Thuis tegen Manual werd het 28-18 na een ruststand van 13-10.

Gastcoaches Sabine van Nistelrooij en Pim van Munster (bij afwezigheid van Jan van Munster) zullen ongetwijfeld geschrokken zijn van het begin. De hekkensluiter uit Venray nam brutaal met 0-3 de leiding. Maar zowel technische staf als spelersgroep bleef rustig, maar de Heesche/Osse dames hadden wel een kwartier nodig om de stand gelijk te trekken: 5-5 en 6-6. Zussen Mirne en Evi hoeks namen samen zeven van de eerste acht treffers voor hun rekening. Eerstgenoemde maakte ook de eerste scores die een voorsprong betekenden: 7-6 en 8-7.

Pas bij die stand begon het echt te draaien bij de thuisploeg. Lisa Turlings en Sabine Hommersom kregen het op hun heupen met elk twee treffers. Omdat ook Anouk Maas scoorde en keepster Renske Waalen prima speelde, stond er bij rust een stand op het scorebord die vertrouwen gaf: 13-10. Dat resulteerde in een flitsende start van de tweede helft. Sabine trof drie keer doel en Eva Langens zorgde zelfs voor een marge van zes: 17-11.

Manual stribbelde nog even tegen (17-13), maar met drie goals op rij – onder meer door Anne van Munster en Manouk van den Hout – zorgde Dynamico voor de vroegtijdige knock-out van de gasten: 20-13. Daarna kwam de zege nooit meer in gevaar en zagen de gastcoaches nog mooie staaltjes handbal. Een run van 5-0 zorgde dat de stand van 23-16 naar 28-16 ging (eerste goal in die serie van Quinty Kuijpers en laatste goal van Luca Banken). De laatste twee goals waren van de Limburgse dames, waardoor de uiteindelijke marge tien werd: 28-18. En dat is ook zeker niet slecht.

Dynamico – Manual 28-18 (13-10). Scores Dynamico: Sabine Hommersom 8, Evi Hoeks 6, Mirne Hoeks 4, Eva Langens 2, Quinty Kuijpers 2, Lisa Turlings 2, Anouk Maas 1, Anne van Munster 1, Manouk van den Hout 1 en Luca Banken 1.