SIS Billiards Experience Center
SIS Billiards Experience Center

Winst voor SIS schoonmaak in Den Haag

Sport

DEN HAAG/HEESWIJK-DINTHER - Zomaar een doordeweekse woensdag in Den Haag. SIS Schoonmaak moest de inhaalwedstrijd spelen in het oude thuishonk van de club. 

Martien van der Spoel tegen de onstuimige schilder Herman (Herminator) van Daalen. Spoel liep zoals gewoonlijk hard weg en via 22-10 en 30-17 kwam de overwinning al snel in zicht. Ondanks tegenstribbelen van Van Daalen met twee keer vier caramboles werd de eindstand 40-31.

Raimond Burgman speelde tegen wereldkampioen dames Thérèse Klompenhouwer. Ook hier een snelle start van SIS en de pauze werd bereikt met 22-2 voor Burgman. Je bent niet voor niets wereldkampioen en in twee beurten halveerde Klompenhouwer de achterstand. Diezelfde achterstand bleek toch te groot te zijn en Burgman sluit de partij af met 40-24. Met de pauze dus een voorsprong van 4-0.

Na de pauze was het de beurt aan Eddy Merckx en Jean van Erp. Merckx startte furieus en nam maar liefst een voorsprong van 23-7 tegen de tovenaar uit Den Haag, Jeffrey Jorissen. De partij werd spannend toen Jorissen ging scoren en Merckx ging missen. Was het toch de druk die op een mogelijke kampioen drukt? Met nog twee caramboles te gaan had Merckx maar liefst zeven beurten nodig. Jorissen kwam angstvallig dichterbij maar bleef steken op 40-36.

Hoogste gemiddelde
Jean van Erp nam het op tegen Barry van Beers. In een gelijkopgaande strijd tot de pauze (22-23 voor Van Beers) vond Van Erp het welletjes en scoorde in de laatste vijf beurten maar liefst 22 caramboles en sloot de partij met winst af, 40-30 met een partijgemiddelde van twee, wat tevens het hoogste van de avond was. Een klinkende 8-0 zege voor SIS Schoonmaak.