Teun Bevers

Productieve 20 minuten voldoende voor Prinses Irene

NISTELRODE - Prinses Irene won op sportpark De Schellen redelijk eenvoudig met 4-1. De verdediging, met doelman Pluk aan het hoofd, stond zoals zo vaak ook deze middag als een huis. Voor rust was het van beide kanten niet al te best, al was Prinses Irene wel de bovenliggende partij. Jerin van de Rakt onderstreepte dat door vlak voor het rustsignaal van de voortreffelijke Nico Opstraat de 1-0 binnen te koppen.

Na rust ging het crescendo. In de 58ste minuut was het weer een kopbal die de 2-0 betekende, de afzender was Aron van der Rijt. Twee minuten later was het Tim van den Brand die van de rand van het strafschopgebied de 3-0 binnenschoot. Weer drie minuten later deed Guus Reijnders hetzelfde, 4-0. Het kleine half uurtje na rust waren misschien wel de beste minuten van dit seizoen. Daarna werd er driftig gewisseld en werd het wat rommeliger. De beste speler aan Vianen-kant, Rik Renirie, redde de spreekwoordelijke eer, door een mooie soloactie keurig af te ronden in de 79ste minuut.

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt