Afbeelding

Dubbele winst voor SIS Schoonmaak

Sport

UDEN/HEESWIJK-DINTHER - Afgelopen weekend werd er een dubbele wedstrijdronde gespeeld in de eredivisie driebanden. SIS Schoonmaak deed goede zaken en wist beide rondes met winst af te sluiten. Zaterdag thuis tegen Aartsbouw uit Sprundel werd maar liefst door alle vier spelers gewonnen.

In een gelijkopgaande strijd wist Jean van Erp Ronny Brants van zich af te houden 40-37. Raymund Swertz kreeg de Nederlands kampioen van 2021 op de knieën, 40-31. Martien van der Spoel en Eddy Merckx wisten in maar liefst negentien beurten de partijen te winnen ten koste van Cristian Rudolph en Dirk Weeremans.

Met een goed gevoel werd de volgende dag de reis naar het Zeeuwse Sluiskil begonnen. Er werd veel tegenstand verwacht en SIS had daarom de nummer een van de wereld, Dick Jaspers en nummer drie van de wereld Eddy Merckx ingezet. Jaspers ging onderuit tegen Jean Paul de Bruyn en Merckx sleepte moeizaam een gelijkspel binnen. In de nabeurt moest Merckx nog vier punten maken en dat lukte bovenwel. Jean van Erp had weinig moeite met Steven van Acker uit België en won moeiteloos met 40-31.

35 x wereldkampioen Raymond Ceulemans
Onze vierde man Raymund Swertz moest het opnemen tegen de bekendste biljarter van de wereld, Raymond Ceulemans. De inmiddels 84-jarige Belg speelt nog steeds zijn partijtjes, al haalt hij niet meer het gemiddelde van vroeger. Swertz begon sterk en hield de voorsprong vast. Hij won de wedstrijd met 40-32. SIS Schoonmaak staat nu drie punten los in de competitie.