Ruud Schobbers

Goed spel, veel kansen, toch maar één punt….

ST.OEDENRODE/HEESCH - HVCH 1 begon op een schitterende nazomerdag in Sint Oedenrode de competitie tegen RKSV Rhode. Grote vraag was hoe het team van Roy de Haan uit de startblokken zou komen, na een moeizame voorbereiding met veel blessures en wisselend spel. Andere vraag was hoe het vertrek van enkele ervaren spelers opgevangen zou worden met de instroom van eigen jeugd; vrijdagavond was afscheid genomen van Robin van Eldijk (na 14 jaar in HVCH 1 nu aanwezig als assistent trainer), Robin Knapp en Joey Visssers, die jarenlang het blauw-wit gedragen hebben op zondag.

HVCH begon OK, maar wist in het begin niet heel veel gevaar te creëren. Dat Rhode in de 20e minuut op voorsprong kwam door een volledig vrije kopbal van Simon van de Wetering, was echter een fikse tegenvaller en ook tegen de verhouding in. Er kwamen wel wat mogelijkheden voor HVCH, maar Rhode bleef ook gevaarlijk met een kopbal op de lat. De 1-0 achterstand bij rust was een feit, maar er was goede hoop voor de Heeschenaren.

HVCH begon de tweede helft fel, vol energie en met goed verzorgd voetbal, wat direct leidde tot enkele grote kansen. De lat bracht twee keer redding voor Rhode, en helaas voor Heesch was ook Rhode keeper Paul van Heesch (what’s in a name…) meer dan uitstekend. Het zou toch niet zo’n wedstrijd worden…?

Roy de Haan wisselde enkele keren aanvallend en Heesch ging nog meer drukken. Ondertussen loerde Rhode op de counter en kreeg het enkele serieuze kansen, waarbij ook HVCH keeper Desny Royendijk zich uitgeslapen toonde. Het duurde uiteindelijk, na vele gemiste kansen, tot de 87e minuut voor eerstejaars senior Kenan Hammink, van net buiten de zestien met een half-volley de gelijkmaker binnenschoot. Een mooie beloning voor de jonge spits, die weer helemaal terug is van een vervelende beenbreuk. HVCH wilde meer en ging er nog vol voor, maar meer dan het eerste competitiepunt zat er vandaag helaas niet in. Een leuke pot en puntendeling in Rooi, beide ploegen van de nul, op naar een mooie competitie! HVCH heeft er zin in.