Afbeelding

Kopman Van Erp redt team

Sport

OOSTERWIJK - In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 september wist het team van SIS Schoonmaak ternauwernood het vege lijf te redden in Oosterhout, waar gespeeld werd tegen ’t Hartje. Er werd gestart met Raymund Swertz tegen Ad Broeders en Martien van der Spoel tegen de Belg Ludo Dielis. Allebei wisten ze hun wedstrijd met winst af te sluiten. Swertz had met vijf caramboles een sterk eindschot, 40-34. Van der Spoel startte zeer sterk en de overwinning was al snel veilig gesteld, 40-23

Daarna volgden de wedstrijden van Raimond Burgman tegen Harrie van de Venen en die van Jean van Erp tegen zijn Belgische clubmaat Davy van Havere. Harrie startte voortvarend en in de pauze stond het maar liefst 20-2 voor de Oosterhouter. In de tweede helft kwam Burgman nog sterk terug maar de laatste serie van Van de Ven (5) werd Burgman fataal; 40-34.

Door afwezigheid van Jaspers en Merckx was Jean van Erp de kopman van SIS. Tegenstander Van Havere schoot uit de startblokken en in beurt 12 stond het 26-12 in het voordeel van Van Havere. Met zijn vier flesjes water op het tafeltje, werkte Van Erp stoïcijns aan de ommekeer in de wedstrijd, Van Havere sprokkelde zijn punten en wist de 40 caramboles te bereiken in 24 beurten. De laatste 5 beurten wist Van Erp maar liefst 17 caramboles te scoren en haalde hiermee het verdiende gelijkspel, wat SIS het beslissende punt opleverde voor de totaaloverwinning. SIS Schoonmaak nestelt zich hierdoor weer aan de kop van de eredivisie.

Zondag 26 september is er de thuiswedstrijd tegen DKM Tools ook uit Oosterhout. De aanvang van de wedstrijden is om 13.00 uur en de locatie is Neringstraat West 1 in Uden.