Afbeelding

HBV wint Summerchallenge

Sport

HEESCH - De Heesche Badminton Vereniging heeft vrijdag 16 juli haar seizoen afgesloten. Opnieuw was het een seizoen dat flink beïnvloed is door de uitbraak van het coronavirus. Toch hebben de jeugdspelers van de Heesche vereniging elke vrijdagavond opnieuw clubgenoten kunnen ontmoeten; binnen in de sporthal, buiten op het hockeyveld en zelfs thuis achter de computer.

Maar niets is leuker dan het in de sporthal opnemen tegen jeugdspelers van andere clubs. Daarom is de vereniging samen met badmintonwebshop Hebris en drie andere badmintonverenigingen de Summerchallenge gestart. De Summerchallenge heeft ervoor gezorgd dat er in de laatste maand van het seizoen nog zeventien competitiewedstrijden zijn gespeeld tussen teams van de verschillende clubs.

In die zeventien wedstrijden kwamen oude rivalen van voor de uitbraak van de coronacrisis elkaar voor het eerst weer tegen op de badmintonbaan. Dat leverde wekelijks flinke gevechten om punten voor de ranglijst op. Tot in de laatste week voor de zomervakantie werd er fel gestreden voor de eerste positie op de ranglijst. Zowel badmintonners uit Heesch als uit Rosmalen maakten nog serieuze kans op de titel. Uiteindelijk werd die strijd met een verschil van slechts negen punten in het voordeel van de Heesche Badminton Vereniging beslecht. Daardoor mogen de badmintonners uit Heesch zich de eerste kampioen na de coronaperiode noemen. Een mooie voorbode voor het nieuwe seizoen.