Afbeelding

Jesse de Veer Nederlands en Europees Kampioen BMX

Sport

HEESCH - Enkele weken geleden stond voor Jesse (14) het Europees kampioenschap in Zolder (B) Op het programma voor jongens en meiden vanaf 13 jaar en ouder. Door de coronapandemie heeft Jesse in 2020 maar één regionale BMX wedstrijd gehad en in 2021 was het lang wachten voordat de eerste wedstrijd verreden zou gaan worden. De belangrijke wedstrijden (NK-EK-WK) stonden gepland voor deze zomer en de vooruitzichten werden steeds beter en lieten het toe om wedstrijden te mogen organiseren.

Jesse ging vol vertrouwen naar het Nederlands Kampioenschap op 4 juli in Haaksbergen waar hij zijn Nederlandse titel van 2019 moest verdedigen en na een relatief makkelijke dag wist hij wederom het rood-wit-blauw te bemachtigen en zijn 8ste Nederlandse titel was een feit.

Na het NK was het tijd voor het EK. Jesse reisde dus met een goed gevoel af naar Zolder om daar het Europees Kampioenschap BMX te gaan rijden. 87 leeftijdsgenoten uit heel Europa waren van de partij alleen wist niemand hoe sterk ze zouden zijn want dit was de eerste wedstrijd waar ze elkaar tegenkwamen. Voor Jesse was het zondag 4 juli dé dag waarop hij wilde presteren en hij groeide naarmate de dag vorderde in de wedstrijd en wist wederom, verrassend, relatief makkelijk de finale te bereiken. Jesse pakte hierin met een zeer goede start de koppositie en gaf deze niet meer uit handen waarna hij als winnaar over de streep ging en zich nu Europees Kampioen BMX bij de Boys 14 mag noemen.

Komende weken zal Jesse nog hard trainen omdat 19 augustus het Wereld Kampioenschap BMX op het programma staat wat gehouden wordt in Arnhem op het terrein van Papendal. Hier probeert Jesse zijn 2de plaats van 2019 te verdedigen.