Bart
Bart

Dubbel Nisserois Snowboardsucces in de Alpen

Sport

DUITSLAND/OOSTENRIJK - Superblij waren Bart en Nienke Poll met het behalen van de finale van een internationale Snowboardwedstrijd. In het Zuid-Duitse Götschen behaalde Bart voor het eerst een finale plek bij een internationale Big Air wedstrijd. Sinds zijn vertrek in september naar de sneeuw om met zijn team, Team Xtreme, daar te trainen, is dit een enorme prestatie waar hij echt trots op is. Tijdens de kwalificatie sprong hij over de grote schans met een Switch frontside 9 met een grab. Bart: “Klinkt ingewikkeld en is het ook wel. Je gaat namelijk met je ‘verkeerde’ been voor op de schans af, vervolgens ga je in de lucht twee en een halve keer om je as, terwijl je je snowboard vasthoudt. En dan natuurlijk nog precies goed landen!” Deze sprong leverde hem een ticket naar de finale op. Daar heeft hij nog een paar hele gave sprongen laten zien. Volgens Bart zit de crux van de sprongen hem in de landing. Je moet ‘m namelijk netjes landen, precies recht op je snowboard. Een handje aan de grond geeft veel minpunten, vallen helemaal. Bij Bart’s laatste finalesprong zette hij te hard af, om het zachter worden van de sneeuw door de zon te compenseren. Echter hierdoor draaide hij te ver door, waardoor hij over roteerde en niet goed uit kwam. Toch was Bart heel blij met zijn finaleplek. “De komende weken pak ik even wat rust, om me op te maken voor de laatste wedstrijd dit seizoen, half april in het Zwitserse Corvatsch.”

Een paar dagen voor het succes van haar jongere broer Bart, was er ook succes voor Nienke in het Oostenrijkse Reiteralm. Daar was namelijk een Europacup wedstrijd snowboardcross. Ditmaal op een supersnel parcours, waar snelheden tot 80 kilometer per uur worden bereikt. “Dit was echt vet. Zo’n super snel en een technisch parcours. Dit is het snelste parcours dat ik ooit heb gedaan”, vertelt Nienke enthousiast. Nienke’s kracht is het vinden van de snelste lijnen in het parcours, om de anderen in te halen. Nienke: “In de finale wist ik dat ik alles op alles moest zetten om op het podium te komen. Bij het inhalen in derde bocht was de snelheid al zo hoog, dat ik de bocht niet meer kon houden en werd ingehaald.” Bij het afremmen na de finish viel ze zo hard, dat ze een paar keer over de kop vloog. Haar broer Bart zou hiervoor zeker wat punten hebben gekregen. Voor Nienke leverde het een vierde plek op bij de Europacup, een bijzonder goede prestatie.

Een week na haar onfortuinlijke val, stond Nienke weer aan de start van de volgende Europacup in Gargellen. Hoewel de pijn nog niet helemaal weg was, was ze voldoende hersteld om te starten en behaalde ze tweemaal de finale met een top 8 notering. Er is half maart nog één Europacup wedstrijd, de laatste van dit jaar. Daarna vertrekt ze met haar trainer naar het Wereld Kampioenschap voor Junioren in het Siberische Krasnoyarsk.

Wil je meer weten over Bart of Nienke? Volg hen dan op Instagram:
www.instagram.com/bart_poll 
www.instagram.com/nienkepollsbx..