Nienke met beker in Isola2000
Nienke met beker in Isola2000

Snowboardcrosser Nienke gaat naar WK

Sport

NISTELRODE - Met haar plek in de Top 8 van EuropaCup wedstrijd Snowboardcross afgelopen weekend in Isola2000, heeft Nienke Poll een ticket voor deelname aan het Wereldkampioenschap voor junioren (JWK) behaald. “Ik ben superblij met mijn 8ste plek tussen alle mondiale toppers hier in de Franse Alpen!” zegt Nienke. “En natuurlijk dat ik mag starten op het JWK!” 

Dat Nienke in een goede flow zit, bleek vorige week al met haar 1ste plek tijdens een internationale wedstrijd. Ze heeft haar stijgende lijn van afgelopen jaar weten vast te houden. Toen had ze zich ook al geplaatst voor het JWK, die helaas door Corona maatregelen niet door ging. Dit jaar wordt het JWK eind maart gehouden in het Siberische Krasnojarsk. “Ik heb er echt zin in!” vertelt Nienke. “Voor mij is het bekend terrein, omdat ik er ook was tijdens de Universiade in 2019.”

Wie snowboardcross al snel vindt, zal helemaal opkijken van Snowboardcross Sprint. Hierbij knallen de snowboarders over een bijna rechte baan naar beneden, met de wel bekende schansen en rollers (bulten). Spectaculair en snel. De flow van Nienke houdt nog even aan, want met haar debuut in de sprint wist ze gelijk een prachtige 3de plek op te eisen.