Afbeelding

Goud voor Nienke Poll snowboardcrosser

Sport

OOSTENRIJK/NISTELRODE - Een week na het succes van snowboardcrosser Nienke in Zwitserland, heeft ze zondag 24 januari goud behaald op een internationale wedstrijd in het Oostenrijkse Reiteralm. In de finale had ze een kleine achterstand bij de start, die ze met een geweldige inhaalstrijd wist om te zetten naar deze overwinning. “Ik ben zo blij met dit succes!” vertelt de Nisseroise Nienke dolblij: “Het was super spannend. Door de trainingen van afgelopen week wist ik de ideale lijn te rijden en iedereen in te halen.”

Ze was er zondag op gebrand om de finale te halen. Zaterdag strandde ze nog in de halve finale en moest genoegen nemen met de zesde plek. Snowboardcross is een wedstrijd waarbij je in een baan vol met bochten, schansen en andere obstakels naar beneden snowboardt. De start is met vieren tegelijk en wie het eerst beneden is, heeft gewonnen.

Uit de hele wereld komen snowboarders in het winterseizoen naar de Alpen om daar wedstrijden te rijden. Ook dit jaar, maar wel met veel maatregelen. Nienke: “We zitten met z’n allen in een aantal aangewezen hotels waar we onze eigen kamers hebben. Alles is streng en strikt georganiseerd. Dit is niet ideaal, maar ik voel me bevoorrecht dat ik toch mag trainen en wedstrijd rijden in de sneeuw.” Nienke is samen met haar coach/trainer en twee jonge Nederlandse talenten op tour langs drie internationale wedstrijden. Maandag 25 januari vertrekken ze naar Isola in Frankrijk voor de volgende Europacup wedstrijd.

“Ik ben al mijn sponsoren dankbaar voor hun support, in het bijzonder de Nistelrodese bedrijven Ton & Tim/Crommenacker Automobielen, Conscius Sports, Mario Supersize en Euroexpertise”, zegt Nienke. “Mede dankzij hen heb ik vandaag deze eerste plek behaald.”

Kijk voor meer leuke foto’s en filmpjes op Nienke haar Instagram: Instagram.com/nienkepollsbx.