Nieuwe voorzitter Stichting Carnaval HDL
Nieuwe voorzitter Stichting Carnaval HDL Foto: Wendy van Lijssel

Nieuwe voorzitter Stichting Carnaval HDL

Sport

HEESWIJK-DINTHER – De komende carnaval loopt ze, net als de afgelopen jaren, nog even stage, maar daarna neemt Marianne van Berloo uit Heeswijk-Dinther de voorzittershamer over van Marjo Lucker uit genoemde plaats, die daar vanaf 2012 succesvol ‘spijkers met koppen’ mee sloeg. Ook van Berloo hoopt met velen constructief te blijven timmeren teneinde er voor en mét iedereen een geweldig feest van te maken. 

Zeg je Marianne van Berloo dan zeg je er in één adem feest bij want daar houdt deze dame wel van. Ze is graag van de partij, maar tevens ook niet te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken en mee te denken en doen om er een feest van te maken. 

Het hoeft geen betoog dat ook carnaval nooit overgeslagen werd én wordt. Marianne had de eer om in 2013 onthuld te worden als eerste vrouwelijke Prins(es). Een rol die zij met glans op zich nam. Na haar regeringsjaar haakte zij niet af, maar werd raadslid. “Vanaf 2012 kan iedereen die Prins(es) en adjudant is geweest raadslid worden om op die manier toch betrokken te blijven bij alle activiteiten en als je wilt, een handje mee helpen om het sociale carnaval in het dorp levendig te hebben en houden”, vertelt ze om toe te voegen. “Eigenlijk kan iedereen lid worden, want iedereen is welkom bij de Raad van Elf.” 

Daarmee is dan gelijk een heikel punt aangekaart want die titel is al een aantal jaren misleidend. “We hebben geen complete raad van elf en ik vind het een prioriteit om te proberen die weer compleet te krijgen”, aldus Marianne. Zij ziet het als een van haar taken als nieuwe voorzitter van Stichting Carnaval HDL, een titel die zij na het komende carnaval overneemt van Marjo Lucker en een functie die ze al enkele jaren ambieerde. “Toen ik Prinses was zag ik wat Stichting Carnaval HDL allemaal onderneemt om er voor iedereen een feest van te maken. Als Prinses werd echter alles voor me geregeld. Als raadslid heb ik twee jaar in de keuken gekeken en ook aan het fornuis gestaan. Marjo had al aangegeven dat zij niet oneindig voorzitter wilde blijven en al toen zij het aankondigde wist ik dat ik haar rol wel over wilde nemen," zegt Marianne. Na twee jaar raadslid nam ze daarom ook bewust een plek in bij de Hoge Raad, het bestuur, waar ze de afgelopen twee jaar nog beter heeft leren koken. 

Na twee jaar meedraaien en ‘stage’ lopen neemt van Berloo na het komende carnaval het stuurwiel officieel in handen. Afgezien van het compleet maken van de raad van elf is het, volgens haar, onnodig om alles ‘op de schop’ te gooien. “We zijn een gezellige en hechte vrijwilligersclub met een aantal commissies die ervoor zorgen dat iedereen carnaval kan vieren. Dat is iets wat we zeker zullen blijven doen”, om tevreden te constateren: “Dat loopt allemaal gesmeerd.”

 

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 8 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze