Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting Foto: Yvonne Rosenhart en Rian van Schijndel

Pronken op de Weverszitting

Sport

Nistelrode – De stoelen gingen al in de lucht vóór de afterparty begon en dat bleek achteraf nog maar een voorproefje. Het was een verrassende avond, waarop spreekstalmeester Gert-Jan Hermes zijn debuut maakte, net als zijn voorganger Hertwin van der Wijst, die dit deed als ‘Hansi’. De Weverszitting met veel dans en lach werd na afloop bestempeld als een mooie onderhoudende avond.

Verrassingseffect
De ‘Dûrskes’ zijn gewend om het feest af te sluiten op het einde van de avond, maar zij mochten editie 2018 openen en hadden hiervoor een creatieve wijze gevonden. Hiermee laat de organisatie zien dat ze openstaan voor nieuwe dingen. Ook voor de bezoekers zorgde het verrassingseffect voor mooie reacties.
Na de opkomst van de ‘schoonste, de knapste, mooiste en belangrijkste mens van Nisseroi stelden Prins Bram en adjudant Jaap zich in het openingswoord vol humor voor. De Huppels trapten af met een dans. Nisseroise dansers, zoals de Dansgarde en Huppels, Dance Team Nistelrode met de eerste zitting: showmodern dansgroepTwister en de tweede zitting kwam Untouched de Marsdans laten zien. Het ballet van Hanneke van der Stappen showde talent met lenigheid, snelheid en mooi gebruik van het licht.

Lachen en zingen 
Enkele jaren geleden trapten ex-Prins Gert-Jan en adjudant Charl af met een nieuwe traditie. Als Ex&Ex kwamen ook Ex-Prins Frenk en adjudant Stefan niet meer onder de gewoonte  uit om met een act te komen. Op deze voor hen eerste zitting zonder de cape lieten ze van zich horen in YMCA.
De slagwerkgroep, creatief en   talentvol, begon met een solo-deel van Timo Pennings, waarna zijn kornuiten erbij kwamen. Hansi, alias Hertwin Van der Wijst zorgde er als eerste voor dat de handen in de lucht gingen.

‘Jong Belegen’, na een jaar van afwezigheid waren Erna, Anke, Mirjam weer present, dit keer zonder Marij. Present met verrassende weetjes, maar ook de meerstemmige liedjes die grote waarde hebben voor deze Weverszittingen. ‘Uit de to(o)n geproat’ was een combinatie van Geert Herckenrath, Niek Leenders en Indy Herckenrath hadden de krachten gebundeld en waren als jongeren paraat. Zij vertelden op humoristische wijze, via de WhatsApp hun onderwerpen te ontvangen, die ze vol overtuiging brachten. Terwijl Niek hoopte op een telefoontje van voorzitter Henk van Grunsven om als prins gevraagd te worden, werd menig Nisseroise besproken.
De ton werd maar eenmaal beklommen; en wel door de buut van Pieter Meulendijks als ‘Chieleke’. Hij had de lachers op zijn hand met zijn grappen en ook de het gedicht ‘Een Nisseroise worde nie, gu bent een Nisseroise of ge bent het niet’ kreeg bijval.

De eerste zitting werd de Wever van het jaar bekend gemaakt in de persoon Rien Wijdeven. Ook Edwin Verkuijlen kwam met Esther op het podium en werd geëerd als ere-wever.

Sfeer
De ‘Brali’s’ zorgden voor sfeer, maar ook muziekkapel de Dûrzakkers gaven een demonstratie ten beste van de carnavalsvrijdagavond bij de Wevers als de ‘Cantus’. Met de presentatoren van de jongerenavond in de residentie, Gertjan Hermes en Martijn Timmers, werd met deze demo de feestsfeer alvast opgewarmd, waarna nog een keer alle artiesten tijdens de finale op het podium kwamen. Een bijzondere zitting die na de finale feilloos overging in een stevige, gezellige after-party.
Meer foto's in het album

Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting
Pronken op de Weverszitting